Matadors

Matadors, viděno pohledem bigbítového historika a přehrabováním v archivu naší domácí scény, jsou hudebním sdružením, které se jako první dokázalo vymanit z klasického amerického rock and rollu a britského mersey-soundu a v českém prostředí pozvolna vytvořit domácí derivát rhythm and blues. Jestliže Olympic, Beatmen a Mefisto platili v Československu v polovině šedesátých let za špičku na naší hudební aréně, vznikem Matadors, kteří se velmi rychle proměnili v silnou hudební jednotku, velmi rychle ztráceli na nedotknutelnosti jejich postavení. Skupina pochopitelně procházela personálními změnami a také proměnami repertoáru, ale záhy překročila význam české kotliny a stala se vývozním zbožím. Nejdříve do NDR, později do... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Matadors 1966 Matadors - The Matadors (EP)
hodnocení/rating Matadors - The Matadors (EP)
0/0
recenze/hodnocení
Matadors 1966 Matadors - Snad jednou ti dám / Malej zvon, co mám (SP)
hodnocení/rating Matadors - Snad jednou ti dám / Malej zvon, co mám (SP)
2/2
recenze/hodnocení
Matadors 1967 Matadors - Hate Everything Except of Hatter (EP)
hodnocení/rating Matadors - Hate Everything Except of Hatter (EP)
1/1
recenze/hodnocení
Matadors 1967 Matadors - Night Club '67 (kompilace)
hodnocení/rating Matadors - Night Club '67 (kompilace)
0/0
recenze/hodnocení
Matadors 1968 Matadors - The Matadors
hodnocení/rating Matadors - The Matadors
2/4
recenze/hodnocení
Matadors 1968 Matadors - Zlatý důl / Láhev kalorií (SP)
hodnocení/rating Matadors - Zlatý důl / Láhev kalorií (SP)
1/1
recenze/hodnocení
Matadors 2011 Matadors - Get Down From The Tree! (kompilace)
hodnocení/rating Matadors - Get Down From The Tree! (kompilace)
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000