Marley, Bob

Legenda v pravom zmysle slova.
6 februára 1945 sa v dedine Nine Mile na ostrove Jamaica narodil Nesta Robert Marley. Syn bieleho otca a čiernej matky. Pôvodom katolík, neskôr konvertovaný rastafarián.

O jeho hudbe sa nedá vravieť bez skupiny The Wailers.
Ako to celé začalo?

V roku 1963 Bob Marley, Bunny Wailer, Peter Tosh, Junior Braithwaite, Beverley Kelso, a Cherry Smith založili kapelu Teenagers, ktorú neskôr premenovali na The Wailing Rudeboys, The Wailing Wailers a napokon na THE WAILERS. V 1966 Braithwaite, Kelso, a Smith skupinu opustii a legenda sa zrodila. Okrem debutu, ktorý nemal vyhranený názor, jednalo sa totiž o ska a ani silu, začali títo traja huliči vytvárať spolu so spolumuzikantami albumy plné odporu,... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Marley, 1965 Marley, Bob - The Wailing Wailers
hodnocení/rating Marley, Bob - The Wailing Wailers
0/0
recenze/hodnocení
Marley, 1970 Marley, Bob - Soul Rebels
hodnocení/rating Marley, Bob - Soul Rebels
0/0
recenze/hodnocení
Marley, 1971 Marley, Bob - Soul Revolution
hodnocení/rating Marley, Bob - Soul Revolution
1/2
recenze/hodnocení
Marley, 1971 Marley, Bob - The Best of The Wailers
hodnocení/rating Marley, Bob - The Best of The Wailers
0/0
recenze/hodnocení
Marley, 1973 Marley, Bob - Catch a Fire
hodnocení/rating Marley, Bob - Catch a Fire
1/1
recenze/hodnocení
Marley, 1973 Marley, Bob - Burnin'
hodnocení/rating Marley, Bob - Burnin'
0/0
recenze/hodnocení
Marley, 1974 Marley, Bob - Natty Dread
hodnocení/rating Marley, Bob - Natty Dread
2/2
recenze/hodnocení
Marley, 1976 Marley, Bob - Rastaman Vibration
hodnocení/rating Marley, Bob - Rastaman Vibration
0/0
recenze/hodnocení
Marley, 1977 Marley, Bob - Exodus
hodnocení/rating Marley, Bob - Exodus
0/0
recenze/hodnocení
Marley, 1978 Marley, Bob - Kaya
hodnocení/rating Marley, Bob - Kaya
0/0
recenze/hodnocení
Marley, 1978 Marley, Bob - Babylon By Bus (Live)
hodnocení/rating Marley, Bob - Babylon By Bus (Live)
0/0
recenze/hodnocení
Marley, 1979 Marley, Bob - Survival
hodnocení/rating Marley, Bob - Survival
0/0
recenze/hodnocení
Marley, 1980 Marley, Bob - Uprising
hodnocení/rating Marley, Bob - Uprising
0/0
recenze/hodnocení
Marley, 1983 Marley, Bob - Confrontation
hodnocení/rating Marley, Bob - Confrontation
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000