Manowar

U zrodu heavy metalové kapely Manowar stáli baskytarista Joey DeMaio a kytarista Ross the Boss, působící v minulosti ve skupinách Dictators a Shakin' Street. O něco později duo zakladatelů doplnili zpěvák Eric Adams a bubeník Donnie Hamzik. V tomto složení vydává Manowar v roce 1982 své debutové album Battle Hymns.

Už od prvních demo nahrávek bylo znát, jaký vliv má na skupinu fantasy literatura a severská mytologie. Texty jejích písní byly plné násilí, bitev a smrti, hudba samotná byla založena na agresivních kytarových riffech. Ani obaly či názvy jednotlivých alb neskrývaly inspiraci stylem sword and sorcery.

Do roku 1988 vydává Manowar celkem šest studiových alb, z nichž se stává komerčně... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Manowar 1982 Manowar - Battle Hymns
hodnocení/rating Manowar - Battle Hymns
1/4
recenze/hodnocení
Manowar 1983 Manowar - Into Glory Ride
hodnocení/rating Manowar - Into Glory Ride
1/3
recenze/hodnocení
Manowar 1984 Manowar - Hail to England
hodnocení/rating Manowar - Hail to England
2/4
recenze/hodnocení
Manowar 1984 Manowar - Sign of the Hammer
hodnocení/rating Manowar - Sign of the Hammer
1/3
recenze/hodnocení
Manowar 1987 Manowar - Fighting the World
hodnocení/rating Manowar - Fighting the World
3/5
recenze/hodnocení
Manowar 1988 Manowar - Kings of Metal
hodnocení/rating Manowar - Kings of Metal
1/3
recenze/hodnocení
Manowar 1992 Manowar - The Triumph Of Steel
hodnocení/rating Manowar - The Triumph Of Steel
0/2
recenze/hodnocení
Manowar 1996 Manowar - Louder Than Hell
hodnocení/rating Manowar - Louder Than Hell
1/3
recenze/hodnocení
Manowar 2002 Manowar - Warriors of the World
hodnocení/rating Manowar - Warriors of the World
0/2
recenze/hodnocení
Manowar 2007 Manowar - Gods of War
hodnocení/rating Manowar - Gods of War
2/4
recenze/hodnocení
Manowar 2010 Manowar - Battle Hymns MMXI
hodnocení/rating Manowar - Battle Hymns MMXI
0/3
recenze/hodnocení
Manowar 2012 Manowar - The Lord of Steel
hodnocení/rating Manowar - The Lord of Steel
2/5
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000