Manfred Mann

U zrodu této skupiny stál Manfred Mann (vl. jménem Manfred Lubowitz), hráč na klávesy s jazzovými kořeny, rodák z jihoafrického Johannesburgu. Mann vystudoval klasickou hudbu na Witwatersrand University, k jeho velkým vzorům patřili John Coltrane, Miles Davis, Cannonball Adderley, Ornette Coleman, Bill Evans a Dave Brubeck.

V roce 1961 se stěhuje Mann do Anglie, kde se živí coby jazzový klavírista a učitel hudby.
Brzy se od jazzu začíná přiklánět k rhythm and blues a spolu s perkusionistou Mikem Huggem zakládá Mann Hugg Blues Brothers, úspěšně se prosazující na londýnské klubové scéně.

V roce 1962 se k MHBB přidává zpěvák Paul Jones a počátkem roku vystupuje již jako pětičlenná skupina ve složení... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Manfred 1964 Manfred Mann - The Five Faces Of Manfred Mann
hodnocení/rating Manfred Mann - The Five Faces Of Manfred Mann
0/0
recenze/hodnocení
Manfred 1965 Manfred Mann - Mann Made
hodnocení/rating Manfred Mann - Mann Made
0/0
recenze/hodnocení
Manfred 1966 Manfred Mann - Mann Made Hits
hodnocení/rating Manfred Mann - Mann Made Hits
0/0
recenze/hodnocení
Manfred 1966 Manfred Mann - As Is
hodnocení/rating Manfred Mann - As Is
0/0
recenze/hodnocení
Manfred 1967 Manfred Mann - Soul Of Mann
hodnocení/rating Manfred Mann - Soul Of Mann
0/0
recenze/hodnocení
Manfred 1968 Manfred Mann - Up The Junction (Original Soundtrack Recording)
hodnocení/rating Manfred Mann - Up The Junction  (Original Soundtrack Recording)
0/0
recenze/hodnocení
Manfred 1968 Manfred Mann - Mighty Garvey!
hodnocení/rating Manfred Mann - Mighty Garvey!
0/0
recenze/hodnocení
Manfred 1995 Manfred Mann - Ages Of Mann
hodnocení/rating Manfred Mann - Ages Of Mann
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000