Maneige

Maneige bola kanadská kapela založená v roku 1972 Alainom Bergeronom a Jérôme Langloisom v provincii Québec. Štýlovo bývajú priraďovaní k progresívnemu rocku, jazz-rocku a fusion. Sú známi aj tým, že spájali vážnu hudbu, folk, jazz a pritom to nestrácalo autentický prog-rockový charakter. Venovali sa prevažne inštrumentálne ladeným skladbám a v Kanade patria medzi vážené kapely zo 70-tých rokov.

Bergeron hral väčšinou na flautu a saxofón, kým Langlois obsluhoval klávesy. Pripojili sa k nim bubeník Gilles Schetagne, perkusionista Paul Picard, ďalší klávesák Vincent Langlois, basák Yves Leonard a gitarista Denis Lapierre. V roku 1975 vydali hneď dva štúdiové albumy Maneige a Les Porches (jediný na ktorom sa vyskytuje spev) na... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Maneige 1975 Maneige - Maneige
hodnocení/rating Maneige - Maneige
0/0
recenze/hodnocení
Maneige 1975 Maneige - Les Porches
hodnocení/rating Maneige - Les Porches
0/0
recenze/hodnocení
Maneige 1977 Maneige - Ni Vent... Ni Nouvelle
hodnocení/rating Maneige - Ni Vent... Ni Nouvelle
0/0
recenze/hodnocení
Maneige 1978 Maneige - Libre Service - Self Service
hodnocení/rating Maneige - Libre Service - Self Service
0/0
recenze/hodnocení
Maneige 1979 Maneige - Composite (live)
hodnocení/rating Maneige - Composite (live)
0/0
recenze/hodnocení
Maneige 1980 Maneige - Montréal, 6AM
hodnocení/rating Maneige - Montréal, 6AM
0/0
recenze/hodnocení
Maneige 1983 Maneige - Images
hodnocení/rating Maneige - Images
0/0
recenze/hodnocení
Maneige 1998 Maneige - Live Montréal 1974/1975
hodnocení/rating Maneige - Live Montréal 1974/1975
0/0
recenze/hodnocení
Maneige 2005 Maneige - Live À L'Évêché (1975)
hodnocení/rating Maneige - Live À L'Évêché (1975)
0/0
recenze/hodnocení
Maneige 2006 Maneige - Les Porches Live
hodnocení/rating Maneige - Les Porches Live
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000