Mandel, Harvey

Harvey Mandel (přezdívaný The Snake) se narodil 11. března 1945 v Detroitu v Michiganu, ale vyrůstal v obci Morton Grove na severu Illinois. Nejprve působil v Chicagu (jeho vůbec první nahrávkou byl debut Charlieho Musselwhitea z roku 1966) a nedlouho poté se usadil v San Francisco Bay Area, kde hrál s lidmi jako Jerry Garcia z Grateful Dead. Roku 1968 podepsal smlouvu se společností Philips Records a za pomoci Abe Keshishiana natočil své debutové album Cristo Redentor.

V roce 1969 odešel ze skupiny Canned Heat kytarista Henry Vestine (přezdívaný Sunflower) a skupina našla náhradu právě v Harveym Mandelovi. Ten nejenže se skupinou vystoupil na festivalu Woodstock, ale hrál i na albu Future Blues, na němž se nacházel obrovský hit Let’s Work... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Mandel, 1968 Mandel, Harvey - Cristo Redentor
hodnocení/rating Mandel, Harvey - Cristo Redentor
0/1
recenze/hodnocení
Mandel, 1969 Mandel, Harvey - Righteous
hodnocení/rating Mandel, Harvey - Righteous
0/0
recenze/hodnocení
Mandel, 1969 Mandel, Harvey - Games Guitars Play
hodnocení/rating Mandel, Harvey - Games Guitars Play
0/0
recenze/hodnocení
Mandel, 1971 Mandel, Harvey - Baby Batter
hodnocení/rating Mandel, Harvey - Baby Batter
0/0
recenze/hodnocení
Mandel, 1972 Mandel, Harvey - The Snake
hodnocení/rating Mandel, Harvey - The Snake
0/0
recenze/hodnocení
Mandel, 1973 Mandel, Harvey - Shangrenade
hodnocení/rating Mandel, Harvey - Shangrenade
0/0
recenze/hodnocení
Mandel, 1974 Mandel, Harvey - Feel the Sound of Harvey Mandel
hodnocení/rating Mandel, Harvey - Feel the Sound of Harvey Mandel
0/0
recenze/hodnocení
Mandel, 1993 Mandel, Harvey - Twist City
hodnocení/rating Mandel, Harvey - Twist City
0/0
recenze/hodnocení
Mandel, 1997 Mandel, Harvey - Planetary Warrior
hodnocení/rating Mandel, Harvey - Planetary Warrior
0/0
recenze/hodnocení
Mandel, 1998 Mandel, Harvey - Emerald Triangle
hodnocení/rating Mandel, Harvey - Emerald Triangle
0/0
recenze/hodnocení
Mandel, 1999 Mandel, Harvey - Lick This
hodnocení/rating Mandel, Harvey - Lick This
0/0
recenze/hodnocení
Mandel, 2000 Mandel, Harvey - West Coast Killaz
hodnocení/rating Mandel, Harvey - West Coast Killaz
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000