Major Parkinson

Major Parkinson je norská prog-rocková skupina z Bergenu. Její jméno má symbolizovat protiklad silného a cynického mužského prvku "major" s bytostí oslabenou Parkinsonovou chorobou. V roce 2003 ji založili Jon Ivar Kollbotn (zpěv), André Lund (kytara), Eivind Gammersvik (baskytara) a Jan Are Rønhovde (bicí).

Již v roce svého vzniku vyhráli na místním festivalu Eggstokk soutěž o nejlepší začínající kapelu a začali si budovat silnou fanouškovskou základnu. Rok poté je v kapele nový bubeník Rasmus Hungnes, přibyl kytarista a doprovodný zpěvák v jedné osobě Alf Borge a v této sestavě vydávají eponymní EP. To se dostalo spletitými cestami do rukou producentky Sylvie Massy, která spolupracovala například s kapelami Tool či System... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Major 2008 Major Parkinson - Major Parkinson
hodnocení/rating Major Parkinson - Major Parkinson
0/1
recenze/hodnocení
Major 2010 Major Parkinson - Songs from a Solitary Home
hodnocení/rating Major Parkinson - Songs from a Solitary Home
0/3
recenze/hodnocení
Major 2014 Major Parkinson - Twilight Cinema
hodnocení/rating Major Parkinson - Twilight Cinema
0/3
recenze/hodnocení
Major 2015 Major Parkinson - Live at Ricks
hodnocení/rating Major Parkinson - Live at Ricks
0/1
recenze/hodnocení
Major 2017 Major Parkinson - Blackbox
hodnocení/rating Major Parkinson - Blackbox
0/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000