Mahavishnu Orchestra

horní foto: první sestava (1971-3) zleva: Jerry Goodman (housle), Jan Hammer (klávesy), John McLaughlin (kytary), Billy Cobham (bicí) a Rick Laird (baskytara)

dolní foto: druhá sestava se smyčcovým triem a částí orchestru během natáčení desky Apocalypse

Zakladateľom tejto formácie bol v 1971-om gitarista John McLaughlin (nar. 4. 1. 1942 v anglickom Yorkshire). Od roku 1972 po 1976 hral Mahavishnu Orchestra podstatnú úlohu všeobecne v tvorbe jazzrocku a fusion. McLaughlin pomenoval kapelu Mahavishnu, čím si uctil svojho hinduistického guru Sri Chinmoya. Jej raná tvorba bola ovplyvnená indickou hudbou.

Pre mnohých je ešte aj v súčasnosti fusion príliš komplikované, príliš rýchle a na niekoho vkus... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Mahavishnu 1971 Mahavishnu Orchestra - The Inner Mounting Flame
hodnocení/rating Mahavishnu Orchestra - The Inner Mounting Flame
5/9
recenze/hodnocení
Mahavishnu 1973 Mahavishnu Orchestra - Birds of Fire
hodnocení/rating Mahavishnu Orchestra - Birds of Fire
8/9
recenze/hodnocení
Mahavishnu 1973 Mahavishnu Orchestra - Between Nothingness and Eternity
hodnocení/rating Mahavishnu Orchestra - Between Nothingness and Eternity
3/3
recenze/hodnocení
Mahavishnu 1974 Mahavishnu Orchestra - Apocalypse
hodnocení/rating Mahavishnu Orchestra - Apocalypse
3/3
recenze/hodnocení
Mahavishnu 1975 Mahavishnu Orchestra - Visions Of The Emerald Beyond
hodnocení/rating Mahavishnu Orchestra - Visions Of The Emerald Beyond
3/3
recenze/hodnocení
Mahavishnu 1976 Mahavishnu Orchestra - Inner Worlds
hodnocení/rating Mahavishnu Orchestra - Inner Worlds
1/1
recenze/hodnocení
Mahavishnu 1984 Mahavishnu Orchestra - Mahavishnu
hodnocení/rating Mahavishnu Orchestra - Mahavishnu
0/0
recenze/hodnocení
Mahavishnu 1993 Mahavishnu Orchestra - Adventures In Radioland
hodnocení/rating Mahavishnu Orchestra - Adventures In Radioland
0/0
recenze/hodnocení
Mahavishnu 1999 Mahavishnu Orchestra - The Lost Trident Sessions
hodnocení/rating Mahavishnu Orchestra - The Lost Trident Sessions
1/1
recenze/hodnocení
Mahavishnu 2007 Mahavishnu Orchestra - Live At Montreux 1974 / 1984
hodnocení/rating Mahavishnu Orchestra - Live At Montreux 1974 / 1984
0/0
recenze/hodnocení
Mahavishnu 2012 Mahavishnu Orchestra - The Complete Columbia Albums Collection (5CD, Box Set)
hodnocení/rating Mahavishnu Orchestra - The Complete Columbia Albums Collection (5CD, Box Set)
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000