Made in Sweden

Jedna z lokálne uznávanejších švédskych džez rockových skupín s priliehavým názvom Made in Sweden vznikla potom, čo sa gitarista a spevák Georg Wadenius v roku 1967 pobral zo skupiny Grapes of Wrath do Lea Riders Group. Tá zakrátko zanikla a Wadenius sformoval nové trio Made in Sweden. Za bicie sadol Tommy Borgudd a basu obsluhoval Bo Häggström. Ich láska k džezu najprv ovplyvnila prevzatý repertoár The Beatles, následne na značke Sonet vyšiel ich debut Made in Sweden (with love) (1968). V Škandinávii sa stali fenoménom, dokonca v Štokholme predskakovali Zappovi a jeho Mothers of Invention. V roku 1969 vyšiel vo Švédsku i v Dánsku druhý album Snakes in a hole, ktorý produkoval Roger Wallis a hral na ňom aj dánsky huslista Svend Amunssen. Popularita... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Made 1968 Made in Sweden - Made in Sweden (with love)
hodnocení/rating Made in Sweden - Made in Sweden (with love)
0/0
recenze/hodnocení
Made 1969 Made in Sweden - Snakes in a hole
hodnocení/rating Made in Sweden - Snakes in a hole
0/0
recenze/hodnocení
Made 1970 Made in Sweden - Regnbågslandet
hodnocení/rating Made in Sweden - Regnbågslandet
0/0
recenze/hodnocení
Made 1970 Made in Sweden - Live at the Golden Circle
hodnocení/rating Made in Sweden - Live at the Golden Circle
0/0
recenze/hodnocení
Made 1970 Made in Sweden - Made in England
hodnocení/rating Made in Sweden - Made in England
1/1
recenze/hodnocení
Made 1976 Made in Sweden - Where do we begin
hodnocení/rating Made in Sweden - Where do we begin
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000