MacAlpine, Tony

Tony MacAlpine (nar. 1960) je jedným z najvýznamnejších gitaristov tzv. shrapnelovskej éry. Je známy tým, že virtuóznym spôsobom ovláda gitaru a rovnako aj klavír. Jeho najväčším vzorom z klasickej hudby je klavírny virtuóz Frédéric Chopin. Jeho hudobné začiatky bývajú spojované s neo-klasickým metalom, avšak to nie je jediný štýl v ktorom sa pohybuje a zaujímavým spôsobom dokáže kombinovať aj blues, jazz/fusion alebo prog metal.

Mike Varney ponúkol MacAlpineovi možnosť vydávať albumy a tak prvý album Edge Of Insanity z roku 1986 vyšiel vo vydavateľstve Shrapnel Records. Na albume sa podieľajú aj také mená ako Steve Smith (bicie) a Billy Sheehan (basa). V ten istý rok vyšiel aj all star projekt M.A.R.S. – Project: Driver,... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

MacAlpine, 1986 MacAlpine, Tony - Edge Of Insanity
hodnocení/rating MacAlpine, Tony - Edge Of Insanity
0/0
recenze/hodnocení
MacAlpine, 1987 MacAlpine, Tony - Maximum Security
hodnocení/rating MacAlpine, Tony - Maximum Security
1/1
recenze/hodnocení
MacAlpine, 1990 MacAlpine, Tony - Eyes Of The World
hodnocení/rating MacAlpine, Tony - Eyes Of The World
0/0
recenze/hodnocení
MacAlpine, 1992 MacAlpine, Tony - Freedom To Fly
hodnocení/rating MacAlpine, Tony - Freedom To Fly
0/0
recenze/hodnocení
MacAlpine, 1993 MacAlpine, Tony - Madness
hodnocení/rating MacAlpine, Tony - Madness
0/0
recenze/hodnocení
MacAlpine, 1994 MacAlpine, Tony - Premonition
hodnocení/rating MacAlpine, Tony - Premonition
0/0
recenze/hodnocení
MacAlpine, 1995 MacAlpine, Tony - Evolution
hodnocení/rating MacAlpine, Tony - Evolution
1/2
recenze/hodnocení
MacAlpine, 1996 MacAlpine, Tony - Violent Machine
hodnocení/rating MacAlpine, Tony - Violent Machine
0/0
recenze/hodnocení
MacAlpine, 1997 MacAlpine, Tony - Live Insanity
hodnocení/rating MacAlpine, Tony - Live Insanity
0/0
recenze/hodnocení
MacAlpine, 1999 MacAlpine, Tony - Master Of Paradise
hodnocení/rating MacAlpine, Tony - Master Of Paradise
0/0
recenze/hodnocení
MacAlpine, 2001 MacAlpine, Tony - Chromaticity
hodnocení/rating MacAlpine, Tony - Chromaticity
0/0
recenze/hodnocení
MacAlpine, 2006 MacAlpine, Tony - Collection: The Shrapnel Years
hodnocení/rating MacAlpine, Tony - Collection: The Shrapnel Years
0/0
recenze/hodnocení
MacAlpine, 2011 MacAlpine, Tony - Tony MacAlpine
hodnocení/rating MacAlpine, Tony - Tony MacAlpine
1/1
recenze/hodnocení
MacAlpine, 2015 MacAlpine, Tony - Concrete Gardens
hodnocení/rating MacAlpine, Tony - Concrete Gardens
1/1
recenze/hodnocení
MacAlpine, 2017 MacAlpine, Tony - Death Of Roses
hodnocení/rating MacAlpine, Tony - Death Of Roses
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000