MC5

Hlučná kapela založená v první polovině 60. let v Detroitu jako Bounty Hunters. V roce 1966 si tento kvintet z města motorů zvolil název Motor City Five (MC5) evokující nejen jejich působiště, ale i intenzivní zvuk motorů, k nimž se jejich hudba dala přirovnat.

Proslavili se svými politickými postoji s náklonností k levicové organizaci Bílých panterů, vedených Johnem Sinclairem. Sinclair se také stal jejich duchovním vůdcem.

V letech 1965-7 vydali na lokální značce AMG několik singlů např. One Of These Guys, I Can Only Give You Everything nebo Looking At You (na značce Square), který jim pomohl ke kontraktu s firmou Elektra.

Debutovali albem natočeným živě koncem října 1968 v Grande Ballroom v... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

MC5 1969 MC5 - Kick Out the Jams
hodnocení/rating MC5 - Kick Out the Jams
4/5
recenze/hodnocení
MC5 1970 MC5 - Back In the USA
hodnocení/rating MC5 - Back In the USA
2/4
recenze/hodnocení
MC5 1971 MC5 - High Time
hodnocení/rating MC5 - High Time
1/2
recenze/hodnocení
MC5 1983 MC5 - Babes In Arms
hodnocení/rating MC5 - Babes In Arms
0/0
recenze/hodnocení
MC5 2000 MC5 - The Big Bang!: Best of the MC5
hodnocení/rating MC5 - The Big Bang!: Best of the MC5
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000