Lynyrd Skynyrd

Najslávnejší predstaviteľ južanského rocku. Počiatky skupiny je možné vysledovať niekedy do roku 1964, už v 2. polovici 60. rokov sa v nej vystriedalo množstvo hudobníkov, ktorí neskôr založili skupiny Blackfoot (Ricky Medlocke, v Skynyrde hral na bicie) a .38 Special (Jeff Carlisi, Larry Junstrom, Don Barnes...). Samozrejme, skupina sa najprv volala inak, The Noble Five, My Backyard a One Per Cent. V roku 1970 sa rozhodli zvečniť svojho učiteľa telocviku, Leonarda Skinnera a pomenovali sa Lynyrd Skynyrd.

V roku 1972 sa ustálila zostava v zložení Ronnie Van Zant (spev), Allen Collins (gitara), Gary Rossington (gitara), Bob Burns (bicie), Ed King (gitara), Leon Wilkeson (basa) a Billy Powell (klávesy). V tomto zložení vzniká v produkcii Ala... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Lynyrd 1973 Lynyrd Skynyrd - (pronounced 'lĕh-'nérd 'skin-'nérd)
hodnocení/rating Lynyrd Skynyrd - (pronounced 'lĕh-'nérd 'skin-'nérd)
2/2
recenze/hodnocení
Lynyrd 1974 Lynyrd Skynyrd - Second Helping
hodnocení/rating Lynyrd Skynyrd - Second Helping
3/3
recenze/hodnocení
Lynyrd 1975 Lynyrd Skynyrd - Nuthin' Fancy
hodnocení/rating Lynyrd Skynyrd - Nuthin' Fancy
2/3
recenze/hodnocení
Lynyrd 1976 Lynyrd Skynyrd - Gimme Back My Bullets
hodnocení/rating Lynyrd Skynyrd - Gimme Back My Bullets
2/2
recenze/hodnocení
Lynyrd 1976 Lynyrd Skynyrd - One More from the Road
hodnocení/rating Lynyrd Skynyrd - One More from the Road
1/1
recenze/hodnocení
Lynyrd 1977 Lynyrd Skynyrd - Street Survivors
hodnocení/rating Lynyrd Skynyrd - Street Survivors
1/1
recenze/hodnocení
Lynyrd 1978 Lynyrd Skynyrd - Skynyrd's First and... Last
hodnocení/rating Lynyrd Skynyrd - Skynyrd's First and... Last
1/2
recenze/hodnocení
Lynyrd 1982 Lynyrd Skynyrd - Best of the Rest
hodnocení/rating Lynyrd Skynyrd - Best of the Rest
0/0
recenze/hodnocení
Lynyrd 1987 Lynyrd Skynyrd - Legend
hodnocení/rating Lynyrd Skynyrd - Legend
1/1
recenze/hodnocení
Lynyrd 1988 Lynyrd Skynyrd - Southern By the Grace of God
hodnocení/rating Lynyrd Skynyrd - Southern By the Grace of God
1/1
recenze/hodnocení
Lynyrd 1991 Lynyrd Skynyrd - 1991
hodnocení/rating Lynyrd Skynyrd - 1991
2/2
recenze/hodnocení
Lynyrd 1991 Lynyrd Skynyrd - The Definitive Lynyrd Skynyrd Collection (3CD Box)
hodnocení/rating Lynyrd Skynyrd - The Definitive Lynyrd Skynyrd Collection (3CD Box)
1/1
recenze/hodnocení
Lynyrd 1993 Lynyrd Skynyrd - The Last Rebel
hodnocení/rating Lynyrd Skynyrd - The Last Rebel
2/2
recenze/hodnocení
Lynyrd 1994 Lynyrd Skynyrd - Endangered Species
hodnocení/rating Lynyrd Skynyrd - Endangered Species
2/2
recenze/hodnocení
Lynyrd 1996 Lynyrd Skynyrd - Southern Knights
hodnocení/rating Lynyrd Skynyrd - Southern Knights
1/1
recenze/hodnocení
Lynyrd 1996 Lynyrd Skynyrd - Freebird: The Movie
hodnocení/rating Lynyrd Skynyrd - Freebird: The Movie
1/1
recenze/hodnocení
Lynyrd 1997 Lynyrd Skynyrd - Twenty
hodnocení/rating Lynyrd Skynyrd - Twenty
1/1
recenze/hodnocení
Lynyrd 1998 Lynyrd Skynyrd - Lyve from Steel Town
hodnocení/rating Lynyrd Skynyrd - Lyve from Steel Town
1/1
recenze/hodnocení
Lynyrd 1998 Lynyrd Skynyrd - Skynyrd's First: The Complete Muscle Shoals Album
hodnocení/rating Lynyrd Skynyrd - Skynyrd's First: The Complete Muscle Shoals Album
0/0
recenze/hodnocení
Lynyrd 1999 Lynyrd Skynyrd - Edge of Forever
hodnocení/rating Lynyrd Skynyrd - Edge of Forever
1/1
recenze/hodnocení
Lynyrd 2000 Lynyrd Skynyrd - Christmas Time Again
hodnocení/rating Lynyrd Skynyrd - Christmas Time Again
1/1
recenze/hodnocení
Lynyrd 2000 Lynyrd Skynyrd - Collectybles
hodnocení/rating Lynyrd Skynyrd - Collectybles
1/1
recenze/hodnocení
Lynyrd 2003 Lynyrd Skynyrd - Vicious Cycle
hodnocení/rating Lynyrd Skynyrd - Vicious Cycle
1/1
recenze/hodnocení
Lynyrd 2004 Lynyrd Skynyrd - Lyve: The Vicious Cycle Tour
hodnocení/rating Lynyrd Skynyrd - Lyve: The Vicious Cycle Tour
1/2
recenze/hodnocení
Lynyrd 2009 Lynyrd Skynyrd - God & Guns
hodnocení/rating Lynyrd Skynyrd - God & Guns
3/4
recenze/hodnocení
Lynyrd 2009 Lynyrd Skynyrd - Authorized bootleg – Live/Cardiff Capitol Theatre – Cardiff, Wals, 11/04/1975
hodnocení/rating Lynyrd Skynyrd - Authorized bootleg – Live/Cardiff Capitol Theatre – Cardiff, Wals, 11/04/1975
0/0
recenze/hodnocení
Lynyrd 2009 Lynyrd Skynyrd - Authorized bootleg – Live/Winterland – San Francisco, Ca, 03/07/1976
hodnocení/rating Lynyrd Skynyrd - Authorized bootleg – Live/Winterland – San Francisco, Ca, 03/07/1976
0/0
recenze/hodnocení
Lynyrd 2010 Lynyrd Skynyrd - Live from Freedom Hall
hodnocení/rating Lynyrd Skynyrd - Live from Freedom Hall
0/0
recenze/hodnocení
Lynyrd 2012 Lynyrd Skynyrd - Last of a Dyin' Breed
hodnocení/rating Lynyrd Skynyrd - Last of a Dyin' Breed
4/6
recenze/hodnocení
Lynyrd 2015 Lynyrd Skynyrd - One more for the fans
hodnocení/rating Lynyrd Skynyrd - One more for the fans
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000