Lord, Jon

Jon Douglas Lord (9. června 1941 − 16. července 2012)
Britský skladatel, klávesista, varhaník, klavírista.
V polovině šedesátých let hrál se skupinou The Artwoods a později s The Flower Pot Men. V roce 1967 hrál se skupinou Santa Barbara Machine Head, ve které s ním hráli John "Twink" Alder, Kim Gardner a Ronnie Wood. V roce 1968 spoluzaložil skupinu Deep Purple, ve které hrál (s přestávkou v letech 1976-1984) až do roku 2002, kdy jej nahradil Don Airey. V době neaktivnosti Deep Purple hrál se skupinami Paice, Ashton & Lord (1977-1978) a Whitesnake (1978-1984). Po odchodu z Deep Purple se věnoval převážně klasické hudbě a hrál s bluesovou skupinou Jon Lord Blues Project.

urzug; červenec 2012

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Lord, 1971 Lord, Jon - Jon Lord/London Symphony Orchestra - Gemini suite
hodnocení/rating Lord, Jon - Jon Lord/London Symphony Orchestra - Gemini suite
0/0
recenze/hodnocení
Lord, 1974 Lord, Jon - Windows
hodnocení/rating Lord, Jon - Windows
0/0
recenze/hodnocení
Lord, 1976 Lord, Jon - Sarabande
hodnocení/rating Lord, Jon - Sarabande
1/2
recenze/hodnocení
Lord, 1982 Lord, Jon - Before I Forget
hodnocení/rating Lord, Jon - Before I Forget
0/0
recenze/hodnocení
Lord, 1984 Lord, Jon - Jon Lord and Alfred Ralston - The Country Diary of an Edwardian Lady
hodnocení/rating Lord, Jon - Jon Lord and Alfred Ralston - The Country Diary of an Edwardian Lady
0/0
recenze/hodnocení
Lord, 1998 Lord, Jon - Pictured Within
hodnocení/rating Lord, Jon - Pictured Within
0/0
recenze/hodnocení
Lord, 2004 Lord, Jon - Beyond the Notes
hodnocení/rating Lord, Jon - Beyond the Notes
0/0
recenze/hodnocení
Lord, 2008 Lord, Jon - Boom of the tingling strings
hodnocení/rating Lord, Jon - Boom of the tingling strings
0/0
recenze/hodnocení
Lord, 2010 Lord, Jon - To Notice Such Things
hodnocení/rating Lord, Jon - To Notice Such Things
0/0
recenze/hodnocení
Lord, 2011 Lord, Jon - Live
hodnocení/rating Lord, Jon - Live
0/0
recenze/hodnocení
Lord, 2012 Lord, Jon - Concerto for Group and Orchestra
hodnocení/rating Lord, Jon - Concerto for Group and Orchestra
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000