Lennon, John

John Winston Lennon, MBE (*9. 10. 1940 v Liverpoolu, +8. 12. 1980 v New Yorku) byl britský zpěvák a skladatel, člen hudební skupiny The Beatles. Prosadil se také jako malíř, herec, spisovatel a politický aktivista.
Významným způsobem ovlivnil vývoj rockové hudby 20. století.

John Lennon neměl lehké dětství, otec (Alfred Lennon, lodní stevard) rodinu opustil velmi brzy po jeho narození, matka (Julia Lennonová) malého Johna svěřila na výchovu své sestře (Mary Elizabeth "Mimi" Smithové) a tragicky zemřela při přecházení ulice, když mu bylo osmnáct let. Johna Lennona tato událost poznamenala na celý život. Měl dvě nevlastní sestry. Od sedmi let vymýšlel básničky a... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Lennon, 1968 Lennon, John - Unfinished Music No.1: Two Virgins
hodnocení/rating Lennon, John - Unfinished Music No.1: Two Virgins
1/2
recenze/hodnocení
Lennon, 1969 Lennon, John - Unfinished Music No.2: Life with the Lions
hodnocení/rating Lennon, John - Unfinished Music No.2: Life with the Lions
2/3
recenze/hodnocení
Lennon, 1969 Lennon, John - Wedding Album
hodnocení/rating Lennon, John - Wedding Album
1/1
recenze/hodnocení
Lennon, 1969 Lennon, John - Live Peace In Toronto 1969
hodnocení/rating Lennon, John - Live Peace In Toronto 1969
1/1
recenze/hodnocení
Lennon, 1970 Lennon, John - John Lennon/Plastic Ono Band
hodnocení/rating Lennon, John - John Lennon/Plastic Ono Band
3/6
recenze/hodnocení
Lennon, 1971 Lennon, John - Imagine
hodnocení/rating Lennon, John - Imagine
4/7
recenze/hodnocení
Lennon, 1972 Lennon, John - Sometime in New York
hodnocení/rating Lennon, John - Sometime in New York
3/4
recenze/hodnocení
Lennon, 1973 Lennon, John - Mind Games
hodnocení/rating Lennon, John - Mind Games
3/3
recenze/hodnocení
Lennon, 1974 Lennon, John - Walls and Bridges
hodnocení/rating Lennon, John - Walls and Bridges
3/4
recenze/hodnocení
Lennon, 1975 Lennon, John - Rock 'n' roll
hodnocení/rating Lennon, John - Rock 'n' roll
1/1
recenze/hodnocení
Lennon, 1975 Lennon, John - Shaved Fish (Greatest Hits Of Singles 1969-1974)
hodnocení/rating Lennon, John - Shaved Fish (Greatest Hits Of Singles 1969-1974)
1/2
recenze/hodnocení
Lennon, 1980 Lennon, John - Double Fantasy
hodnocení/rating Lennon, John - Double Fantasy
1/3
recenze/hodnocení
Lennon, 1984 Lennon, John - Milk and Honey
hodnocení/rating Lennon, John - Milk and Honey
1/1
recenze/hodnocení
Lennon, 1986 Lennon, John - Live in New York City 1972
hodnocení/rating Lennon, John - Live in New York City 1972
1/1
recenze/hodnocení
Lennon, 1986 Lennon, John - Menlove Ave
hodnocení/rating Lennon, John - Menlove Ave
0/0
recenze/hodnocení
Lennon, 1997 Lennon, John - Lennon Legend: The Very Best Of John Lennon
hodnocení/rating Lennon, John - Lennon Legend: The Very Best Of John Lennon
1/1
recenze/hodnocení
Lennon, 1998 Lennon, John - John Lennon Anthology
hodnocení/rating Lennon, John - John Lennon Anthology
0/1
recenze/hodnocení
Lennon, 2003 Lennon, John - Lennon Legend: The Very Best Of John Lennon DVD
hodnocení/rating Lennon, John - Lennon Legend: The Very Best Of John Lennon DVD
0/0
recenze/hodnocení
Lennon, 2004 Lennon, John - Acoustic
hodnocení/rating Lennon, John - Acoustic
1/1
recenze/hodnocení
Lennon, 2005 Lennon, John - Working Class Hero: The Definitive Lennon
hodnocení/rating Lennon, John - Working Class Hero: The Definitive Lennon
1/3
recenze/hodnocení
Lennon, 2007 Lennon, John - Oddities
hodnocení/rating Lennon, John - Oddities
0/0
recenze/hodnocení
Lennon, 2010 Lennon, John - Double Fantasy Stripped Down
hodnocení/rating Lennon, John - Double Fantasy Stripped Down
1/2
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000