Lanegan, Mark

Mark William Lanegan (*25. 11. 1964), rockový zpěvák, hudebník a skladatel, který bývá pro svůj působivý chraplavý baryton přirovnáván často k Tomu Waitsovi, se narodil ve městě Ellensburg. Toto městečko se nachází asi 160 km od Seattlu v oblasti, kde hlavním zdrojem obživy obyvatel je zemědělství a dřevařský průmysl a je tu poměrně vysoká nezaměstnanost. Možná právě atmosféra neutěšených poměrů, konzervativně smýšlející společnosti a problematická situace v rodině měly vliv na to, že Laneganovo dětství nebylo zrovna idylické, a Mark trávil volný čas raději mimo domov a často se věnoval sportu.

Poměrně brzy začal mít i problémy s návykovými látkami a v 18 letech byl zatčen za držení drog. Trestu... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Lanegan, 1990 Lanegan, Mark - The Winding Sheet
hodnocení/rating Lanegan, Mark - The Winding Sheet
0/0
recenze/hodnocení
Lanegan, 1994 Lanegan, Mark - Whiskey For The Holy Ghost
hodnocení/rating Lanegan, Mark - Whiskey For The Holy Ghost
1/1
recenze/hodnocení
Lanegan, 1998 Lanegan, Mark - Scraps At Midnight
hodnocení/rating Lanegan, Mark - Scraps At Midnight
0/0
recenze/hodnocení
Lanegan, 1999 Lanegan, Mark - I'll Take Care Of You
hodnocení/rating Lanegan, Mark - I'll Take Care Of You
0/0
recenze/hodnocení
Lanegan, 2001 Lanegan, Mark - Field Songs
hodnocení/rating Lanegan, Mark - Field Songs
0/1
recenze/hodnocení
Lanegan, 2003 Lanegan, Mark - Mark Lanegan Band – Here Comes That Weird Chill (Methamphetamine Blues, Extras & Oddities), EP
hodnocení/rating Lanegan, Mark - Mark Lanegan Band – Here Comes That Weird Chill (Methamphetamine Blues, Extras & Oddities), EP
0/0
recenze/hodnocení
Lanegan, 2004 Lanegan, Mark - Mark Lanegan Band – Bubblegum
hodnocení/rating Lanegan, Mark - Mark Lanegan Band – Bubblegum
1/1
recenze/hodnocení
Lanegan, 2006 Lanegan, Mark - Isobel Campbell & Mark Lanegan ‎– Ballad Of The Broken Seas
hodnocení/rating Lanegan, Mark - Isobel Campbell & Mark Lanegan ‎– Ballad Of The Broken Seas
0/0
recenze/hodnocení
Lanegan, 2008 Lanegan, Mark - Isobel Campbell & Mark Lanegan ‎– Sunday At Devil Dirt
hodnocení/rating Lanegan, Mark - Isobel Campbell & Mark Lanegan ‎– Sunday At Devil Dirt
0/0
recenze/hodnocení
Lanegan, 2010 Lanegan, Mark - Isobel Campbell & Mark Lanegan ‎– Hawk
hodnocení/rating Lanegan, Mark - Isobel Campbell & Mark Lanegan ‎– Hawk
0/0
recenze/hodnocení
Lanegan, 2012 Lanegan, Mark - Mark Lanegan Band – Blues Funeral
hodnocení/rating Lanegan, Mark - Mark Lanegan Band – Blues Funeral
0/2
recenze/hodnocení
Lanegan, 2013 Lanegan, Mark - Mark Lanegan & Duke Garwood ‎– Black Pudding
hodnocení/rating Lanegan, Mark - Mark Lanegan & Duke Garwood ‎– Black Pudding
0/1
recenze/hodnocení
Lanegan, 2013 Lanegan, Mark - Imitations
hodnocení/rating Lanegan, Mark - Imitations
0/0
recenze/hodnocení
Lanegan, 2014 Lanegan, Mark - Has God Seen My Shadow? An Anthology 1989-2011
hodnocení/rating Lanegan, Mark - Has God Seen My Shadow? An Anthology 1989-2011
0/0
recenze/hodnocení
Lanegan, 2014 Lanegan, Mark - Mark Lanegan Band ‎– Phantom Radio
hodnocení/rating Lanegan, Mark - Mark Lanegan Band ‎– Phantom Radio
0/1
recenze/hodnocení
Lanegan, 2015 Lanegan, Mark - Houston (Publishing Demos 2002)
hodnocení/rating Lanegan, Mark - Houston (Publishing Demos 2002)
0/0
recenze/hodnocení
Lanegan, 2017 Lanegan, Mark - Mark Lanegan Band – Gargoyle
hodnocení/rating Lanegan, Mark - Mark Lanegan Band – Gargoyle
0/2
recenze/hodnocení
Lanegan, 2018 Lanegan, Mark - Mark Lanegan & Duke Garwood ‎– With Animals
hodnocení/rating Lanegan, Mark - Mark Lanegan & Duke Garwood ‎– With Animals
0/1
recenze/hodnocení
Lanegan, 2019 Lanegan, Mark - Mark Lanegan Band ‎– Somebody's Knocking
hodnocení/rating Lanegan, Mark - Mark Lanegan Band ‎– Somebody's Knocking
0/1
recenze/hodnocení
Lanegan, 2020 Lanegan, Mark - Straight Songs Of Sorrow
hodnocení/rating Lanegan, Mark - Straight Songs Of Sorrow
0/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje GMMedia.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000