Krokodil

V roku 1969 vznikla v Zürichu vo Švajčiarsku blues rocková skupina Krokodil, v ktorej hrali Hardy Hepp (husle, klavír, spev), Düde Dürst (bicie, spev), Walty Anselmo (gitara, sitar, spev), Mojo Weideli (harmonika, flauta, spev) a Angličan Terry Stevens (basa, gitara, spev). Už v roku 1969 jej vyšiel eponymný debut, kvôli ktorému Krokodil prezývali švajčiarsky Groundhogs. Postupne do svojej hudby začleňovali rôzne psychedelické prvky, neskôr doplnené o orientálne vplyvy, čo im zabezpečilo nálepku krautrocková skupina, obzvlášť, keď ich pôsobenie sa sústredilo na Nemecko. Po druhom albume Swamp (1970) odišiel od skupiny Hardy Hepp a ostávajúca štvorica vydala svoje najuznávanejšie dielo An invisible world revealed (1971). Ďalšie albumy nasledovali, v... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Krokodil 1969 Krokodil - Krokodil
hodnocení/rating Krokodil - Krokodil
0/0
recenze/hodnocení
Krokodil 1970 Krokodil - Swamp
hodnocení/rating Krokodil - Swamp
0/0
recenze/hodnocení
Krokodil 1971 Krokodil - An invisible world revealed
hodnocení/rating Krokodil - An invisible world revealed
1/2
recenze/hodnocení
Krokodil 1972 Krokodil - Getting up for the morning
hodnocení/rating Krokodil - Getting up for the morning
1/1
recenze/hodnocení
Krokodil 1973 Krokodil - Sweat and swim
hodnocení/rating Krokodil - Sweat and swim
0/0
recenze/hodnocení
Krokodil 2005 Krokodil - The psychedelic tapes (1970-1972)
hodnocení/rating Krokodil - The psychedelic tapes (1970-1972)
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000