Kraan

Nemecká džezrocková kapela Kraan (názov nemá žiaden význam, jednoducho znel dobre) patrí medzi popredné predstaviteľky rockovej hudby 70. rokov z krajiny, ktorá nám v 20. Storočí darovala viac ako len druhú svetovú vojnu.

Vznikla v Ulme v roku 1970 a takmer do konca 70. rokov si udržala stabilnú zostavu v zložení Peter Wolbrandt (gitara), Hellmut Hattler (basa), Jan Fride (bicie) a Johannes "Alto" Pappert (saxofón). Všetci predtým hrali vo freedžezových skupinách, ale rozhodli sa skúsiť šťastie na rockovom poli. Eponymný debutový album sa zjavil v roku 1973 a nasledovali ho ďalšie, Wintrup (1973) a Andy Nogger (1974). Všetky ukazovali nielen muzikantskú zručnosť, ale i náklonnosť hudobníkom k etnickým a orientálnym náladám.... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Kraan 1972 Kraan - Kraan
hodnocení/rating Kraan - Kraan
0/0
recenze/hodnocení
Kraan 1973 Kraan - Wintrup
hodnocení/rating Kraan - Wintrup
0/0
recenze/hodnocení
Kraan 1974 Kraan - Andy Nogger
hodnocení/rating Kraan - Andy Nogger
1/1
recenze/hodnocení
Kraan 1975 Kraan - Live
hodnocení/rating Kraan - Live
0/0
recenze/hodnocení
Kraan 1975 Kraan - Let it out
hodnocení/rating Kraan - Let it out
0/0
recenze/hodnocení
Kraan 1977 Kraan - Wiederhören
hodnocení/rating Kraan - Wiederhören
0/0
recenze/hodnocení
Kraan 1978 Kraan - Flyday
hodnocení/rating Kraan - Flyday
0/0
recenze/hodnocení
Kraan 1980 Kraan - Tournee
hodnocení/rating Kraan - Tournee
0/0
recenze/hodnocení
Kraan 1982 Kraan - Nachtfahrt
hodnocení/rating Kraan - Nachtfahrt
0/0
recenze/hodnocení
Kraan 1983 Kraan - X (EP)
hodnocení/rating Kraan - X (EP)
0/0
recenze/hodnocení
Kraan 1988 Kraan - Live 88
hodnocení/rating Kraan - Live 88
0/0
recenze/hodnocení
Kraan 1989 Kraan - Dancing in the shade
hodnocení/rating Kraan - Dancing in the shade
0/0
recenze/hodnocení
Kraan 1991 Kraan - Soul of stone
hodnocení/rating Kraan - Soul of stone
0/0
recenze/hodnocení
Kraan 1999 Kraan - Live in Copenhagen ‘79
hodnocení/rating Kraan - Live in Copenhagen ‘79
0/0
recenze/hodnocení
Kraan 2001 Kraan - Live 2001
hodnocení/rating Kraan - Live 2001
0/0
recenze/hodnocení
Kraan 2002 Kraan - Berliner Ring and other exotic & unreleased 80ies material
hodnocení/rating Kraan - Berliner Ring and other exotic & unreleased 80ies material
0/0
recenze/hodnocení
Kraan 2003 Kraan - Through
hodnocení/rating Kraan - Through
0/0
recenze/hodnocení
Kraan 2007 Kraan - Psychedelic man
hodnocení/rating Kraan - Psychedelic man
0/0
recenze/hodnocení
Kraan 2010 Kraan - Diamonds
hodnocení/rating Kraan - Diamonds
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000