Král, Ivan

Ivan Král se narodil roku 1948 v Praze. Svou první skladbu napsal v pěti letech, v té době začal rovněž hrát na kytaru, klavír a housle. První profesionální kroky uskutečnil coby člen skupiny Saze. V roce 1968 utíká Král spolu s celou svou rodinou před sovětskou invazí a usazuje se v New Yorku.

Počátkem sedmdesátých let se stává Král aktivním účastníkem glamrockové scény, coby kytarista působí například v kapele Luger and Spike či v doprovodné skupině Shauna Cassidyho. Spolupracuje rovněž se známými hudebníky Mickem Ronsonem, Johnem Calem, Brucem Springsteenem, Noelem Reddingem či Ronniem Spectorem.

V roce 1975 se stává členem Patti Smith Group. Řadu jeho písní, napsaných společně s Patti, můžeme... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Král, 1995 Král, Ivan - Nostalgia
hodnocení/rating Král, Ivan - Nostalgia
0/1
recenze/hodnocení
Král, 1996 Král, Ivan - Looking Back/Ohlédnutí
hodnocení/rating Král, Ivan - Looking Back/Ohlédnutí
0/0
recenze/hodnocení
Král, 1996 Král, Ivan - Native: His Native Complete
hodnocení/rating Král, Ivan - Native: His Native Complete
0/0
recenze/hodnocení
Král, 1997 Král, Ivan - Alias
hodnocení/rating Král, Ivan - Alias
0/0
recenze/hodnocení
Král, 1997 Král, Ivan - Modré z nebe (Hudba z filmu)
hodnocení/rating Král, Ivan - Modré z nebe (Hudba z filmu)
0/0
recenze/hodnocení
Král, 1998 Král, Ivan - Prohlédnutí / Clear Eyes
hodnocení/rating Král, Ivan - Prohlédnutí / Clear Eyes
0/0
recenze/hodnocení
Král, 1999 Král, Ivan - ... "dancing barefoot"
hodnocení/rating Král, Ivan - ...
0/0
recenze/hodnocení
Král, 1999 Král, Ivan - Dancing Reboot Ivan Kral Remixed
hodnocení/rating Král, Ivan - Dancing Reboot  Ivan Kral Remixed
0/0
recenze/hodnocení
Král, 1999 Král, Ivan - Živě, dětským domovům
hodnocení/rating Král, Ivan - Živě, dětským domovům
0/0
recenze/hodnocení
Král, 2001 Král, Ivan - best of ivan kral
hodnocení/rating Král, Ivan - best of ivan kral
1/1
recenze/hodnocení
Král, 2001 Král, Ivan - Cabriolet (Soundtrack)
hodnocení/rating Král, Ivan - Cabriolet   (Soundtrack)
0/0
recenze/hodnocení
Král, 2002 Král, Ivan - Photoalbum
hodnocení/rating Král, Ivan - Photoalbum
1/1
recenze/hodnocení
Král, 2003 Král, Ivan - Erotická revue
hodnocení/rating Král, Ivan - Erotická revue
1/1
recenze/hodnocení
Král, 2005 Král, Ivan - Bang Bang!
hodnocení/rating Král, Ivan - Bang Bang!
0/0
recenze/hodnocení
Král, 2014 Král, Ivan - Always
hodnocení/rating Král, Ivan - Always
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000