Kottke, Leo

Leo Kottke je vynikající americký kytarista, narozený v Aténách v Georgii. Byl velmi ovlivněn hudbou mississippské delty - zejména blues, ale i jazz a americký folk, což se promítalo do jeho tvorby. Nejprve se učil hrát na housle, ale i pozoun. Je známý především jako akustický kytarista, který vynalezl styl zvaný fingerpicking. Hraje na šestistrunnou, ale i dvanáctistrunnou kytaru. Byl nadán neuvěřitelnou trpělivostí a tak brzy dosáhl jedinečného technického mistrovství při ovládání kytary.
Později hudbu studoval i na univerzitě. Používá nekonvenční ladění. Spolupracoval i se skladatelem aranžérem Jackem Nitzchem...
Počátkem osmdesátých let onemocněl bolestivou nemocí, způsobenou intenzivním a agresivním hraním. Po... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Kottke, 1969 Kottke, Leo - 6- and 12-String Guitar
hodnocení/rating Kottke, Leo - 6- and 12-String Guitar
0/0
recenze/hodnocení
Kottke, 1970 Kottke, Leo - Circle 'Round the Sun
hodnocení/rating Kottke, Leo - Circle 'Round the Sun
0/0
recenze/hodnocení
Kottke, 1971 Kottke, Leo - Mudlark
hodnocení/rating Kottke, Leo - Mudlark
1/1
recenze/hodnocení
Kottke, 1972 Kottke, Leo - Greenhouse
hodnocení/rating Kottke, Leo - Greenhouse
0/0
recenze/hodnocení
Kottke, 1974 Kottke, Leo - Ice Water
hodnocení/rating Kottke, Leo - Ice Water
0/0
recenze/hodnocení
Kottke, 1974 Kottke, Leo - Dreams And All That Stuff
hodnocení/rating Kottke, Leo - Dreams And All That Stuff
0/0
recenze/hodnocení
Kottke, 1975 Kottke, Leo - Chewing Pine
hodnocení/rating Kottke, Leo - Chewing Pine
0/0
recenze/hodnocení
Kottke, 1976 Kottke, Leo - Leo Kottke
hodnocení/rating Kottke, Leo - Leo Kottke
0/0
recenze/hodnocení
Kottke, 1978 Kottke, Leo - Burnt Lips
hodnocení/rating Kottke, Leo - Burnt Lips
0/0
recenze/hodnocení
Kottke, 1978 Kottke, Leo - Balance
hodnocení/rating Kottke, Leo - Balance
0/0
recenze/hodnocení
Kottke, 1981 Kottke, Leo - Guitar Music
hodnocení/rating Kottke, Leo - Guitar Music
0/0
recenze/hodnocení
Kottke, 1983 Kottke, Leo - Time Step
hodnocení/rating Kottke, Leo - Time Step
0/0
recenze/hodnocení
Kottke, 1986 Kottke, Leo - A Shout Toward Noon
hodnocení/rating Kottke, Leo - A Shout Toward Noon
0/0
recenze/hodnocení
Kottke, 1988 Kottke, Leo - Regards From Chuck Pink
hodnocení/rating Kottke, Leo - Regards From Chuck Pink
0/0
recenze/hodnocení
Kottke, 1989 Kottke, Leo - My Father's Face
hodnocení/rating Kottke, Leo - My Father's Face
0/0
recenze/hodnocení
Kottke, 1990 Kottke, Leo - That's What
hodnocení/rating Kottke, Leo - That's What
0/0
recenze/hodnocení
Kottke, 1991 Kottke, Leo - Great Big Boy
hodnocení/rating Kottke, Leo - Great Big Boy
0/0
recenze/hodnocení
Kottke, 1994 Kottke, Leo - Peculiaroso
hodnocení/rating Kottke, Leo - Peculiaroso
0/0
recenze/hodnocení
Kottke, 1997 Kottke, Leo - Standing In My Shoes
hodnocení/rating Kottke, Leo - Standing In My Shoes
0/0
recenze/hodnocení
Kottke, 1999 Kottke, Leo - One Guitar, No Vocals
hodnocení/rating Kottke, Leo - One Guitar, No Vocals
0/0
recenze/hodnocení
Kottke, 2004 Kottke, Leo - Try And Stop Me
hodnocení/rating Kottke, Leo - Try And Stop Me
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000