King Diamond

King Diamond vlastním jménem Kim Bendix Petersen pochází z dánské Kodaně je frontman, hudebník a zpěvák, stejnojmené heavy metalové kapely a jeden ze zakladatelů tzv horror metalu. Je znám pro ohromný hlasový rozsah (někde je uváděno dokonce 5 oktáv), ještě zvětšený častým používáním falsetta. Po odchodu ze skupiny Mercyful fate, která byla v 80. letech 20. století jednou z nejoriginálnějších heavy metalových skupin, se King Diamond vydal na sólovou dráhu. Své první album Fatal Portrait vydal v roce 1986.a o rok později následovalo Abigail (jedno z nejvíce fanoušky ceněných alb). Veškeré písně na albech jsou textově propojeny a celek tak tvoří samostatný příběh; s výjimkou Spiders's lullabye a prvního Fatal portrait, kde tento... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

King 1986 King Diamond - Fatal Portrait
hodnocení/rating King Diamond - Fatal Portrait
1/1
recenze/hodnocení
King 1987 King Diamond - Abigail
hodnocení/rating King Diamond - Abigail
1/1
recenze/hodnocení
King 1988 King Diamond - Them
hodnocení/rating King Diamond - Them
1/1
recenze/hodnocení
King 1989 King Diamond - Conspiracy
hodnocení/rating King Diamond - Conspiracy
1/1
recenze/hodnocení
King 1990 King Diamond - The Eye
hodnocení/rating King Diamond - The Eye
1/1
recenze/hodnocení
King 1995 King Diamond - The Spider's Lullabye
hodnocení/rating King Diamond - The Spider's Lullabye
0/0
recenze/hodnocení
King 1996 King Diamond - The Graveyard
hodnocení/rating King Diamond - The Graveyard
0/0
recenze/hodnocení
King 1998 King Diamond - Voodoo
hodnocení/rating King Diamond - Voodoo
0/0
recenze/hodnocení
King 2000 King Diamond - House of God
hodnocení/rating King Diamond - House of God
0/0
recenze/hodnocení
King 2002 King Diamond - Abigail II: The Revenge
hodnocení/rating King Diamond - Abigail II: The Revenge
0/0
recenze/hodnocení
King 2003 King Diamond - The Puppet Master
hodnocení/rating King Diamond - The Puppet Master
0/0
recenze/hodnocení
King 2007 King Diamond - Give Me Your Soul...Please
hodnocení/rating King Diamond - Give Me Your Soul...Please
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000