King, B. B.

B. B. King - živá legenda elektrického blues. Skutečný král stylové bluesové kytary, který už desítky let inspiruje významné kytarové hráče na světové hudební scéně, u nás nevyjímaje.
Encyklopedický pojem - pro daný žánr stejně významný jako Muddy Waters, John Lee Hooker, Howlin´ Wolf, Sonny Boy Williamson, Freddie King, Robert Johnson, Otish Rush, Elmore James, Otis Spann.
Natočil spoustu alb a často spolupracoval s jinými hudebníky. Vystupoval i v amerických nápravných zařízeních.
Spolupracoval např. s Erikem Claptonem, ale také s U2, stejně jako s řadou rockerů a jazzmanů.
Má profesionálně dokonalý muzikantský projev, jedinečný výraz a famózně rozechvívá tóny svého velikého gibsona.

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

King, 1956 King, B. B. - Singin' the Blues
hodnocení/rating King, B. B. - Singin' the Blues
0/0
recenze/hodnocení
King, 1958 King, B. B. - The Blues
hodnocení/rating King, B. B. - The Blues
0/0
recenze/hodnocení
King, 1959 King, B. B. - Sings Spirituals
hodnocení/rating King, B. B. - Sings Spirituals
0/0
recenze/hodnocení
King, 1960 King, B. B. - B. B. King Wails
hodnocení/rating King, B. B. - B. B. King Wails
0/0
recenze/hodnocení
King, 1961 King, B. B. - My Kind of Blues
hodnocení/rating King, B. B. - My Kind of Blues
0/0
recenze/hodnocení
King, 1962 King, B. B. - Blues In My Heart
hodnocení/rating King, B. B. - Blues In My Heart
0/0
recenze/hodnocení
King, 1965 King, B. B. - Boss of the Blues
hodnocení/rating King, B. B. - Boss of the Blues
0/0
recenze/hodnocení
King, 1968 King, B. B. - Lucille
hodnocení/rating King, B. B. - Lucille
0/0
recenze/hodnocení
King, 1969 King, B. B. - Completely Well
hodnocení/rating King, B. B. - Completely Well
0/0
recenze/hodnocení
King, 1970 King, B. B. - Indianola Mississippi Seeds
hodnocení/rating King, B. B. - Indianola Mississippi Seeds
1/1
recenze/hodnocení
King, 1971 King, B. B. - B. B. King In London
hodnocení/rating King, B. B. - B. B. King In London
1/1
recenze/hodnocení
King, 1972 King, B. B. - Guess Who
hodnocení/rating King, B. B. - Guess Who
0/0
recenze/hodnocení
King, 1972 King, B. B. - L. A. Midnight
hodnocení/rating King, B. B. - L. A. Midnight
0/0
recenze/hodnocení
King, 1973 King, B. B. - To Know You Is To Love You
hodnocení/rating King, B. B. - To Know You Is To Love You
0/0
recenze/hodnocení
King, 1974 King, B. B. - Friends
hodnocení/rating King, B. B. - Friends
0/0
recenze/hodnocení
King, 1978 King, B. B. - Midnight Believer
hodnocení/rating King, B. B. - Midnight Believer
0/0
recenze/hodnocení
King, 1979 King, B. B. - Take It Home
hodnocení/rating King, B. B. - Take It Home
0/0
recenze/hodnocení
King, 1981 King, B. B. - There Must Be a Better World Somewhere
hodnocení/rating King, B. B. - There Must Be a Better World Somewhere
0/0
recenze/hodnocení
King, 1985 King, B. B. - Six Silver Strings
hodnocení/rating King, B. B. - Six Silver Strings
0/0
recenze/hodnocení
King, 1991 King, B. B. - There Is Always One More Time
hodnocení/rating King, B. B. - There Is Always One More Time
0/0
recenze/hodnocení
King, 1993 King, B. B. - Blues Summit
hodnocení/rating King, B. B. - Blues Summit
0/0
recenze/hodnocení
King, 1995 King, B. B. - Lucille & Friends
hodnocení/rating King, B. B. - Lucille & Friends
0/0
recenze/hodnocení
King, 1997 King, B. B. - Deuces Wild
hodnocení/rating King, B. B. - Deuces Wild
0/0
recenze/hodnocení
King, 1998 King, B. B. - Blues on the Bayou
hodnocení/rating King, B. B. - Blues on the Bayou
0/0
recenze/hodnocení
King, 1999 King, B. B. - Let the Good Times Roll
hodnocení/rating King, B. B. - Let the Good Times Roll
0/0
recenze/hodnocení
King, 2000 King, B. B. - Riding with the King
hodnocení/rating King, B. B. - Riding with the King
0/0
recenze/hodnocení
King, 2000 King, B. B. - Makin' Love Is Good For You
hodnocení/rating King, B. B. - Makin' Love Is Good For You
0/0
recenze/hodnocení
King, 2003 King, B. B. - Reflections
hodnocení/rating King, B. B. - Reflections
0/0
recenze/hodnocení
King, 2005 King, B. B. - 80
hodnocení/rating King, B. B. - 80
0/0
recenze/hodnocení
King, 2008 King, B. B. - One Kind Favor
hodnocení/rating King, B. B. - One Kind Favor
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000