King, Albert

Albert King jeden s elitnej jednotky gitaristov zvanej "Three Kings of the Blues Guitar" (traja králi bluesovej gitare). Vďačí za to svojim menom ,ale hlavne svojou hudbou(medzi trojicou tejto elity patrili B.B King a Freddie King) Albert King patrí medzi bluesových gitaristov ktorý formovali elektrickú podobu blues. Tento Hudobník prezývkou zvaný "Velvet Buldozer"(kvôli svojej masívnej výške a váhe) hral veľmi odlišne od mnohých iných gitaristov. Hral ako ľavák avšak s gitarou pre praváka čo znamená že struny má otočené naopak nie od najhrubšej struny , ale od najtenšej a to tvorilo iný zvuk gitary. S jeho najznámejších albumov spomeniem Born Under a Bad Sign z roku 1967 ktorý patrí nie len k tomu najlepšiemu čo sa nahralo v blues , ale aj v... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

King, 1962 King, Albert - The Big Blues
hodnocení/rating King, Albert - The Big Blues
0/0
recenze/hodnocení
King, 1967 King, Albert - Born Under a Bad Sign
hodnocení/rating King, Albert - Born Under a Bad Sign
1/1
recenze/hodnocení
King, 1969 King, Albert - Years Gone By
hodnocení/rating King, Albert - Years Gone By
0/0
recenze/hodnocení
King, 1970 King, Albert - Blues for Elvis – King Does the King's Things
hodnocení/rating King, Albert - Blues for Elvis – King Does the King's Things
0/0
recenze/hodnocení
King, 1999 King, Albert - In Session
hodnocení/rating King, Albert - In Session
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000