Kansas

Kansas je americká skupina progresívneho rocku, čiastočne okoreneného folkom, ktorý sa prejavuje najmä hojným používaním huslí v aranžovaní ich skladieb. Husle majú spolu so spevom hlavný vplyv na jej charakteristický zvuk. Vznikla v roku1972 zo skupiny White Clover /založená v roku1970/ premenovaním na Kansas, jasné, že v rovnomennom štáte. Na začiatku činnosti bola ich tvorba pod vplyvom anglických Yes a Genesis a Queen. Skupina bola úspešná od prvých albumov, no prvou svetovo známou piesňou sa stala Carry On Wayward z oceňovaného štvrtého radového albumu Leftoverture /1976/ . Známejšia je snáď len nádherná balada Dust In The Wind z nasledujúceho, rovnako ceneného albumu Point Of Known Return /1977/. Skupina stále úspešne... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Kansas 1974 Kansas - Kansas
hodnocení/rating Kansas - Kansas
3/6
recenze/hodnocení
Kansas 1975 Kansas - Song for America
hodnocení/rating Kansas - Song for America
3/5
recenze/hodnocení
Kansas 1975 Kansas - Masque
hodnocení/rating Kansas - Masque
2/4
recenze/hodnocení
Kansas 1976 Kansas - Leftoverture
hodnocení/rating Kansas - Leftoverture
7/11
recenze/hodnocení
Kansas 1977 Kansas - Point of Know Return
hodnocení/rating Kansas - Point of Know Return
3/5
recenze/hodnocení
Kansas 1978 Kansas - Two for the Show
hodnocení/rating Kansas - Two for the Show
1/2
recenze/hodnocení
Kansas 1979 Kansas - Monolith
hodnocení/rating Kansas - Monolith
3/4
recenze/hodnocení
Kansas 1980 Kansas - Audio-Visions
hodnocení/rating Kansas - Audio-Visions
3/4
recenze/hodnocení
Kansas 1982 Kansas - Vinyl Confessions
hodnocení/rating Kansas - Vinyl Confessions
1/2
recenze/hodnocení
Kansas 1983 Kansas - Drastic Measures
hodnocení/rating Kansas - Drastic Measures
1/1
recenze/hodnocení
Kansas 1984 Kansas - The Best of Kansas
hodnocení/rating Kansas - The Best of Kansas
0/0
recenze/hodnocení
Kansas 1986 Kansas - Power
hodnocení/rating Kansas - Power
1/2
recenze/hodnocení
Kansas 1988 Kansas - In the Spirit of Things
hodnocení/rating Kansas - In the Spirit of Things
2/4
recenze/hodnocení
Kansas 1992 Kansas - Live at the Whisky
hodnocení/rating Kansas - Live at the Whisky
1/1
recenze/hodnocení
Kansas 1995 Kansas - Freaks of Nature
hodnocení/rating Kansas - Freaks of Nature
0/1
recenze/hodnocení
Kansas 1998 Kansas - Always Never the Same
hodnocení/rating Kansas - Always Never the Same
0/0
recenze/hodnocení
Kansas 1998 Kansas - King Biscuit Flower Hour Presents Kansas
hodnocení/rating Kansas - King Biscuit Flower Hour Presents Kansas
0/0
recenze/hodnocení
Kansas 1998 Kansas - Live: Dust In The Wind
hodnocení/rating Kansas - Live: Dust In The Wind
0/0
recenze/hodnocení
Kansas 2000 Kansas - Somewhere To Elsewhere
hodnocení/rating Kansas - Somewhere To Elsewhere
2/3
recenze/hodnocení
Kansas 2000 Kansas - Extended Versions
hodnocení/rating Kansas - Extended Versions
0/0
recenze/hodnocení
Kansas 2002 Kansas - The Ultimate Kansas
hodnocení/rating Kansas - The Ultimate Kansas
0/1
recenze/hodnocení
Kansas 2002 Kansas - Device, Voice, Drum
hodnocení/rating Kansas - Device, Voice, Drum
1/1
recenze/hodnocení
Kansas 2002 Kansas - Dust In The Wind
hodnocení/rating Kansas - Dust In The Wind
0/0
recenze/hodnocení
Kansas 2003 Kansas - Greatest Hits Live
hodnocení/rating Kansas - Greatest Hits Live
0/0
recenze/hodnocení
Kansas 2009 Kansas - There's Know Place Like Home
hodnocení/rating Kansas - There's Know Place Like Home
0/0
recenze/hodnocení
Kansas 2016 Kansas - The Prelude Implicit
hodnocení/rating Kansas - The Prelude Implicit
3/5
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000