Kalevala

Prog a hard rock nebyly začátkem 70. let jen výsadou „klasických“ zemí, jako je Anglie, USA či SRN – kvalitní hudba se do světa dostala i z takových exotických destinací, jako Izrael, Švýcarsko nebo dokonce Finsko. Na rozdíl od Švédska či Norska nepatří skutečně země tisíců jezer mezi rockové velmoci, ale vždy se najde výjimka, která potvrzuje pravidlo. Tou výjimkou je například Kalevala.
Skupina začínala jako běžná tancovačková rock’n’rollová kapela v r. 1969 pod názvem Vietnam. Jak se ale termíny plnily a rýsovala se možnost nahrávání desky, přišla řeč na změnu názvu. Údajně měli hudebníci na vymyšlení nového názvu málo času a tak použili jedno z prvních slov, které je napadlo – jméno finského... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Kalevala 1972 Kalevala - People No Names
hodnocení/rating Kalevala - People No Names
0/1
recenze/hodnocení
Kalevala 1975 Kalevala - Boogie Jungle
hodnocení/rating Kalevala - Boogie Jungle
0/0
recenze/hodnocení
Kalevala 1977 Kalevala - Abraham’s blue refrain
hodnocení/rating Kalevala - Abraham’s blue refrain
0/0
recenze/hodnocení
Kalevala 2004 Kalevala - Live in Finland & Europe
hodnocení/rating Kalevala - Live in Finland & Europe
0/0
recenze/hodnocení
Kalevala 2004 Kalevala - Anthology
hodnocení/rating Kalevala - Anthology
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000