Kaipa

Skupinu Kaipa spoluzaložili v roce 1973 hráč na klávesové nástroje Hans Lundin a baskytarista Tomas Eriksson. Později se k oběma výše jmenovaným přidali bubeník Ingemar Bergman a zpěvák a kytarista Roine Stolt, budoucí zakladatel Flower Kings. První tři alba - Kaipa (1975), Inget nytt under solen (1976) a Solo (1978) patří k vrcholným dílům švédského symfonického progu.

Po Stoltově odchodu v roce 1979 vydává Kaipa alba Händer (1980) a Nattdjurstid (1982), načež dochází ve tvorbě kapely k téměř dvacetileté přestávce. V roce 2002 vydává znovuzrozená Kaipa v sestavě Lundin, Stolt, Morgan Ågren, Patrik Lundström a Jonas Reingold kriticky velice solidně hodnocené album Notes From the Past.

Po dalších slušných... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Kaipa 1975 Kaipa - Kaipa
hodnocení/rating Kaipa - Kaipa
2/3
recenze/hodnocení
Kaipa 1976 Kaipa - Inget nytt under solen
hodnocení/rating Kaipa - Inget nytt under solen
2/4
recenze/hodnocení
Kaipa 1978 Kaipa - Solo
hodnocení/rating Kaipa - Solo
1/3
recenze/hodnocení
Kaipa 1980 Kaipa - Händer
hodnocení/rating Kaipa - Händer
1/1
recenze/hodnocení
Kaipa 1982 Kaipa - Nattdjurstid
hodnocení/rating Kaipa - Nattdjurstid
1/1
recenze/hodnocení
Kaipa 1993 Kaipa - Stockholm Symphonie
hodnocení/rating Kaipa - Stockholm Symphonie
1/1
recenze/hodnocení
Kaipa 2002 Kaipa - Notes from the past
hodnocení/rating Kaipa - Notes from the past
1/4
recenze/hodnocení
Kaipa 2003 Kaipa - Keyholder
hodnocení/rating Kaipa - Keyholder
2/5
recenze/hodnocení
Kaipa 2005 Kaipa - Mindrevolutions
hodnocení/rating Kaipa - Mindrevolutions
1/3
recenze/hodnocení
Kaipa 2007 Kaipa - Angling Feelings
hodnocení/rating Kaipa - Angling Feelings
2/5
recenze/hodnocení
Kaipa 2010 Kaipa - In The Wake Of Evolution
hodnocení/rating Kaipa - In The Wake Of Evolution
2/5
recenze/hodnocení
Kaipa 2012 Kaipa - Vittjar
hodnocení/rating Kaipa - Vittjar
1/4
recenze/hodnocení
Kaipa 2014 Kaipa - Sattyg
hodnocení/rating Kaipa - Sattyg
2/5
recenze/hodnocení
Kaipa 2016 Kaipa - Kaipa DaCapo – Dårskapens Monotoni
hodnocení/rating Kaipa - Kaipa DaCapo – Dårskapens Monotoni
1/4
recenze/hodnocení
Kaipa 2017 Kaipa - Children of the Sounds
hodnocení/rating Kaipa - Children of the Sounds
1/5
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000