Joy Division

Skupina Joy Division byla založena v roce 1976 v anglickém Manchesteru, kde začínala hrát pod vlivem punkové vlny ještě pod názvem Warsaw (inspirací byla skladba Warszawa autorů David Bowie-Brian Eno).
Jejími zakládajícími členy byli kytarista Bernard Sumner (v kapele používal pseudonym Bernard Albrecht, Bernard Dicken nebo Dickin), baskytarista Peter Hook a bubeník Terry Mason.
Existuje několik verzí o tom, jak se k začínající skupině přidal zpěvák Ian Curtis. Ta nejznámější říká že prostřednictvím inzerátu vyvěšeného v obchodě s deskami, kde pracoval jako prodavač.
Byla to éra neúspěchů, o jejich demo snímky nikdo nejevil zájem (první nahrávky z července 1977). A také první koncerty nebyly příliš... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Joy 1978 Joy Division - Warsaw
hodnocení/rating Joy Division - Warsaw
1/2
recenze/hodnocení
Joy 1979 Joy Division - Unknown Pleasures
hodnocení/rating Joy Division - Unknown Pleasures
4/6
recenze/hodnocení
Joy 1980 Joy Division - Closer
hodnocení/rating Joy Division - Closer
2/5
recenze/hodnocení
Joy 1981 Joy Division - Still
hodnocení/rating Joy Division - Still
1/2
recenze/hodnocení
Joy 2010 Joy Division - +- Singles 1978-80
hodnocení/rating Joy Division - +- Singles 1978-80
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000