Journey

Zakládajícími členy skupiny Journey, jejíž první tři alba můžeme směle zařadit do oblasti jazzrocku, byli bývalý Santanův kytarista Neal Schon, baskytarista Ross Valory, bubeník Prairie Prince (který byl záhy vystřídán Aynsley Dunbarem) a kytarista George Tickner. Sestavu kapely na prvním eponymním albu z roku 1975 doplnil další bývalý Schonův spoluhráč, zpěvák a klávesista Gregg Rolie.

Po vydání posledního z tria jazzrockových alb dospěla kapela k názoru, že by zřejmě větší prodejnosti jejích elpíček prospěla změna stylu a zároveň i změna zpěváka. Proto se obrací k AOR a angažuje Steva Perryho a výsledek se brzy dostavuje. Čtvrtého alba Infinity (1978) bylo prodáno milion kopií, podobně úspěšné... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Journey 1975 Journey - Journey
hodnocení/rating Journey - Journey
1/3
recenze/hodnocení
Journey 1976 Journey - Look Into The Future
hodnocení/rating Journey - Look Into The Future
0/1
recenze/hodnocení
Journey 1977 Journey - Next
hodnocení/rating Journey - Next
0/0
recenze/hodnocení
Journey 1978 Journey - Infinity
hodnocení/rating Journey - Infinity
1/3
recenze/hodnocení
Journey 1979 Journey - Evolution
hodnocení/rating Journey - Evolution
1/1
recenze/hodnocení
Journey 1980 Journey - Departure
hodnocení/rating Journey - Departure
1/1
recenze/hodnocení
Journey 1980 Journey - Dream After Dream (Soundtrack)
hodnocení/rating Journey - Dream After Dream  (Soundtrack)
0/0
recenze/hodnocení
Journey 1981 Journey - Captured
hodnocení/rating Journey - Captured
0/1
recenze/hodnocení
Journey 1981 Journey - Escape
hodnocení/rating Journey - Escape
1/1
recenze/hodnocení
Journey 1983 Journey - Frontiers
hodnocení/rating Journey - Frontiers
2/2
recenze/hodnocení
Journey 1986 Journey - Raised On Radio
hodnocení/rating Journey - Raised On Radio
1/1
recenze/hodnocení
Journey 1988 Journey - Greatest Hits
hodnocení/rating Journey - Greatest Hits
3/3
recenze/hodnocení
Journey 1992 Journey - Time³
hodnocení/rating Journey - Time³
0/0
recenze/hodnocení
Journey 1996 Journey - Trial By Fire
hodnocení/rating Journey - Trial By Fire
0/1
recenze/hodnocení
Journey 1998 Journey - Greatest Hits Live
hodnocení/rating Journey - Greatest Hits Live
0/0
recenze/hodnocení
Journey 2001 Journey - Arrival
hodnocení/rating Journey - Arrival
0/0
recenze/hodnocení
Journey 2001 Journey - The Essential Journey
hodnocení/rating Journey - The Essential Journey
0/0
recenze/hodnocení
Journey 2001 Journey - Journey 2001 (DVD)
hodnocení/rating Journey - Journey 2001 (DVD)
0/0
recenze/hodnocení
Journey 2002 Journey - Red 13 (EP)
hodnocení/rating Journey - Red 13   (EP)
0/0
recenze/hodnocení
Journey 2005 Journey - Generations
hodnocení/rating Journey - Generations
0/0
recenze/hodnocení
Journey 2005 Journey - Live In Houston 1981: The Escape Tour (DVD/CD)
hodnocení/rating Journey - Live In Houston 1981: The Escape Tour  (DVD/CD)
0/0
recenze/hodnocení
Journey 2008 Journey - Revelation
hodnocení/rating Journey - Revelation
1/1
recenze/hodnocení
Journey 2011 Journey - Eclipse
hodnocení/rating Journey - Eclipse
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000