Joplin, Janis

Americká speváčka Janis Joplin sa narodila 19.1.1943 v mestečku Port Arthur v Texase, ako najstaršia z troch súrodencov (Michael a Laura). Matka bola školská úradníčka a otec bol inžinierom, pracoval v známej naftárskej spoločnosti. Jednou z príčin, prečo sa rozhodla stať speváčkou, boli nahrávky bluesovej speváčky Bessie Smith a bluesového speváka Leadbellyho. Začala pôsobiť v miestnom zbore a svoj obzor si rozširovala počúvaním tvorby ďalších bluesových speváčok ako Odetta či Big Mama Thornton. Na strednej škole bola iná ako spolužiaci: maľovala, veľa čítala a nemala nič proti černochom. Chcela zmeniť staré konvencie a preto sa stala členkou klubu Future Teachers of America, ktorý združoval aktívnych ľudí túžiacich po zmene.... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Joplin, 1967 Joplin, Janis - Big Brother and the Holding Company
hodnocení/rating Joplin, Janis - Big Brother and the Holding Company
3/4
recenze/hodnocení
Joplin, 1968 Joplin, Janis - Cheap Thrills
hodnocení/rating Joplin, Janis - Cheap Thrills
4/10
recenze/hodnocení
Joplin, 1969 Joplin, Janis - I Got Dem Ol' Kozmic Blues Again Mama!
hodnocení/rating Joplin, Janis - I Got Dem Ol' Kozmic Blues Again Mama!
2/2
recenze/hodnocení
Joplin, 1971 Joplin, Janis - Pearl
hodnocení/rating Joplin, Janis - Pearl
4/11
recenze/hodnocení
Joplin, 1972 Joplin, Janis - Joplin In Concert
hodnocení/rating Joplin, Janis - Joplin In Concert
0/0
recenze/hodnocení
Joplin, 1982 Joplin, Janis - Farewell song
hodnocení/rating Joplin, Janis - Farewell song
0/0
recenze/hodnocení
Joplin, 1995 Joplin, Janis - 18 essential songs
hodnocení/rating Joplin, Janis - 18 essential songs
1/1
recenze/hodnocení
Joplin, 1998 Joplin, Janis - Janis Joplin With Big Brother And The Holding Company ‎– Live At Winterland '68
hodnocení/rating Joplin, Janis - Janis Joplin With  Big Brother And The Holding Company  ‎– Live At Winterland '68
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000