Jefferson Airplane

Jefferson Airplane patří do kategorie amerických skupin, které ve druhé polovině šedesátých let tvořily tzv. sanfranciskou scénu. Vznikli v létě r. 1965. Skupina procházela řadou personálních proměn a stylových proměn. Hráli psychedelický rock, později acid rock a další proměny orientovaly kapelu k hardrocku a poprocku. To už ovšem kapela měnila i stávající název. Jádro kapely tvořil zpěvák Marty Balin, původně bluesový kytarista finského původu Jorma Kaukonen, ale také zajímavá zpěvačka zpěvačka Grace Slicková.... S úspěchem vystoupili mj. na památném festivalu ve Woodstocku v srpnu 1969. Instrumentální složka byla plně podporována vokálními party. S ohledem na vývoj historie patří dnes Jefferson Airplane mezi respektované... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Jefferson 1966 Jefferson Airplane - Takes Off
hodnocení/rating Jefferson Airplane - Takes Off
0/2
recenze/hodnocení
Jefferson 1967 Jefferson Airplane - Surrealistic Pillow
hodnocení/rating Jefferson Airplane - Surrealistic Pillow
4/9
recenze/hodnocení
Jefferson 1967 Jefferson Airplane - After Bathing at Baxter's
hodnocení/rating Jefferson Airplane - After Bathing at Baxter's
1/3
recenze/hodnocení
Jefferson 1968 Jefferson Airplane - Crown of Creation
hodnocení/rating Jefferson Airplane - Crown of Creation
3/5
recenze/hodnocení
Jefferson 1969 Jefferson Airplane - Volunteers
hodnocení/rating Jefferson Airplane - Volunteers
3/5
recenze/hodnocení
Jefferson 1969 Jefferson Airplane - Bless It's Pointed Little Head
hodnocení/rating Jefferson Airplane - Bless It's Pointed Little Head
0/0
recenze/hodnocení
Jefferson 1971 Jefferson Airplane - Bark
hodnocení/rating Jefferson Airplane - Bark
2/3
recenze/hodnocení
Jefferson 1972 Jefferson Airplane - Long John Silver
hodnocení/rating Jefferson Airplane - Long John Silver
1/1
recenze/hodnocení
Jefferson 1973 Jefferson Airplane - Baron Von Tollbooth and the Chrome Nun [Paul Kantner, Grace Slick & David Freiberg]
hodnocení/rating Jefferson Airplane - Baron Von Tollbooth and the Chrome Nun [Paul Kantner, Grace Slick & David Freiberg]
1/1
recenze/hodnocení
Jefferson 1973 Jefferson Airplane - Thirty Seconds Over Winterland
hodnocení/rating Jefferson Airplane - Thirty Seconds Over Winterland
0/0
recenze/hodnocení
Jefferson 1989 Jefferson Airplane - Jefferson Airplane
hodnocení/rating Jefferson Airplane - Jefferson Airplane
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000