Jeff Healey Band, The

Jeff Healey se narodil 25. března 1966 v Torontu, ve státě Ontario v Kanadě. V osmi měsících se u něho objevilo vzácné nádorové onemocnění sítnice, tzv. retinoblastom. Byly mu odoperovány obě oči a byly nahrazeny umělými.
Od útlého dětství projevoval velké hudební nadání. Už ve 3 letech začal hrát na kytaru. V r. 1983 (v 17 letech) založil první skupinu Blue Direction (Jeff Healey: sólový zpěv, elektrická kytara, Rob Quail: elektrická kytara, Jeremy Littler: baskytara a Graydon Chapman: bicí nástroje), se kterou získal lokální úspěch. Jeho velkým kytarovým vzorem byl geniální kytarový vizionář Jimi Hendrix (1942 ̶ 1970).
V r. 1985 už ovšem působí v hudebním triu The Jeff Healey Band, v sestavě Jeff Healey:... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Jeff 1988 Jeff Healey Band, The - See The Light
hodnocení/rating Jeff Healey Band, The - See The Light
1/2
recenze/hodnocení
Jeff 1990 Jeff Healey Band, The - Hell to Pay
hodnocení/rating Jeff Healey Band, The - Hell to Pay
1/3
recenze/hodnocení
Jeff 1992 Jeff Healey Band, The - Feel This
hodnocení/rating Jeff Healey Band, The - Feel This
0/0
recenze/hodnocení
Jeff 1995 Jeff Healey Band, The - Cover to Cover
hodnocení/rating Jeff Healey Band, The - Cover to Cover
1/1
recenze/hodnocení
Jeff 2000 Jeff Healey Band, The - Get Me Some
hodnocení/rating Jeff Healey Band, The - Get Me Some
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000