Jazz Q

Jazz-rocková a art-rocková skupina Jazz Q je hudební sestava spojená především se jménem svého hlavního spoluzakladatele klávesisty a skladatele Martina Kratochvíla.
Druhým velmi známým zakladatelem této skupiny byl v roce 1964, kdy skupina vznikla, známý jazzový hudebník Jiří Stivín.

Do širšího povědomí hudbymilovné veřejnosti se skupina dostala až počátkem 70. let 20. století. Bylo to v době, kdy vydala společně s Blue Effectem Radima Hladíka své první album Coniunctio a také poté, co ji definitivně opustil Jiří Stivín. V té době Martin Kratochvíl díky svému studijnímu pobytu ve Velké Británii pod vlivem tehdejších zahraničních britských vzorů nasměroval skupinu k tehdy velmi progresivní... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Jazz 1970 Jazz Q - Coniunctio
hodnocení/rating Jazz Q - Coniunctio
0/0
recenze/hodnocení
Jazz 1973 Jazz Q - Pozorovatelna
hodnocení/rating Jazz Q - Pozorovatelna
2/3
recenze/hodnocení
Jazz 1974 Jazz Q - Symbiosis
hodnocení/rating Jazz Q - Symbiosis
2/3
recenze/hodnocení
Jazz 1976 Jazz Q - Elegie
hodnocení/rating Jazz Q - Elegie
2/4
recenze/hodnocení
Jazz 1978 Jazz Q - Zvěsti
hodnocení/rating Jazz Q - Zvěsti
1/1
recenze/hodnocení
Jazz 1979 Jazz Q - Hodokvas
hodnocení/rating Jazz Q - Hodokvas
2/2
recenze/hodnocení
Jazz 1984 Jazz Q - Hvězdoň
hodnocení/rating Jazz Q - Hvězdoň
1/1
recenze/hodnocení
Jazz 1991 Jazz Q - 1974-75 Live
hodnocení/rating Jazz Q - 1974-75 Live
1/2
recenze/hodnocení
Jazz 2001 Jazz Q - Album, které nikdy nevyšlo / Pozorovatelna
hodnocení/rating Jazz Q - Album, které nikdy nevyšlo / Pozorovatelna
1/1
recenze/hodnocení
Jazz 2007 Jazz Q - Bonusy(Rare & Unreleased)
hodnocení/rating Jazz Q - Bonusy(Rare & Unreleased)
0/0
recenze/hodnocení
Jazz 2007 Jazz Q - Jazz Q - Martin Kratochvíl & Jazz Q / 8CD box
hodnocení/rating Jazz Q - Jazz Q - Martin Kratochvíl & Jazz Q / 8CD box
0/1
recenze/hodnocení
Jazz 2013 Jazz Q - Znovu
hodnocení/rating Jazz Q - Znovu
1/4
recenze/hodnocení
Jazz 2013 Jazz Q - Živí se diví: Live in Bratislava 1975
hodnocení/rating Jazz Q - Živí se diví: Live in Bratislava 1975
1/1
recenze/hodnocení
Jazz 2016 Jazz Q - Talisman
hodnocení/rating Jazz Q - Talisman
1/5
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000