Jarre, Jean-Michel

Jean-Michel Jarre (nar. 1948) je francúzsky skladateľ, producent, hráč na klávesové nástroje a multiinštrumentalista. Je to inovátor a priekopník elektronickej hudby, a celkovo jedna z dôležitých postáv hudobnej scény 70-tých a 80-tých rokov. Už v mladom veku študoval hudobnú teóriu a klasickú hudbu na klavíri. Bol taktiež silne ovplyvnený aj jazzovou muzikou, ktorá sa hrala vo francúzskych kluboch. Všetky tieto vplyvy pretavil do vlastnej vízie, ktorá zahrňovala štýly ako ambient, new age, synthpop, chill-out, trance, world music, techno a aj progresívny rock. Zároveň využíval aj v tej dobe moderné nahrávacie technológie na dosiahnutie vytúženého efektu. Jarre postupne dosiahol cez 80 miliónov predaných nosičov, čo z neho robí jedného z... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Jarre, 1972 Jarre, Jean-Michel - Deserted Palace
hodnocení/rating Jarre, Jean-Michel - Deserted Palace
0/0
recenze/hodnocení
Jarre, 1973 Jarre, Jean-Michel - Les Granges Brûlées (OST)
hodnocení/rating Jarre, Jean-Michel - Les Granges Brûlées (OST)
0/0
recenze/hodnocení
Jarre, 1976 Jarre, Jean-Michel - Oxygène
hodnocení/rating Jarre, Jean-Michel - Oxygène
1/3
recenze/hodnocení
Jarre, 1978 Jarre, Jean-Michel - Équinoxe
hodnocení/rating Jarre, Jean-Michel - Équinoxe
1/2
recenze/hodnocení
Jarre, 1981 Jarre, Jean-Michel - Les Chants Magnétiques
hodnocení/rating Jarre, Jean-Michel - Les Chants Magnétiques
0/0
recenze/hodnocení
Jarre, 1984 Jarre, Jean-Michel - Zoolook
hodnocení/rating Jarre, Jean-Michel - Zoolook
0/0
recenze/hodnocení
Jarre, 1986 Jarre, Jean-Michel - Rendez-Vous
hodnocení/rating Jarre, Jean-Michel - Rendez-Vous
0/0
recenze/hodnocení
Jarre, 1988 Jarre, Jean-Michel - Revolutions
hodnocení/rating Jarre, Jean-Michel - Revolutions
1/2
recenze/hodnocení
Jarre, 1990 Jarre, Jean-Michel - En attendant Cousteau
hodnocení/rating Jarre, Jean-Michel - En attendant Cousteau
0/0
recenze/hodnocení
Jarre, 1993 Jarre, Jean-Michel - Chronologie
hodnocení/rating Jarre, Jean-Michel - Chronologie
0/0
recenze/hodnocení
Jarre, 1997 Jarre, Jean-Michel - Oxygène 7–13
hodnocení/rating Jarre, Jean-Michel - Oxygène 7–13
0/0
recenze/hodnocení
Jarre, 2000 Jarre, Jean-Michel - Métamorphoses
hodnocení/rating Jarre, Jean-Michel - Métamorphoses
0/0
recenze/hodnocení
Jarre, 2001 Jarre, Jean-Michel - Interior Music
hodnocení/rating Jarre, Jean-Michel - Interior Music
0/0
recenze/hodnocení
Jarre, 2002 Jarre, Jean-Michel - Sessions 2000
hodnocení/rating Jarre, Jean-Michel - Sessions 2000
0/0
recenze/hodnocení
Jarre, 2003 Jarre, Jean-Michel - Geometry Of Love
hodnocení/rating Jarre, Jean-Michel - Geometry Of Love
0/0
recenze/hodnocení
Jarre, 2007 Jarre, Jean-Michel - Téo & Téa
hodnocení/rating Jarre, Jean-Michel - Téo & Téa
0/0
recenze/hodnocení
Jarre, 2015 Jarre, Jean-Michel - Electronica 1: The Time Machine
hodnocení/rating Jarre, Jean-Michel - Electronica 1: The Time Machine
0/0
recenze/hodnocení
Jarre, 2016 Jarre, Jean-Michel - Electronica 2: The Heart of Noise
hodnocení/rating Jarre, Jean-Michel - Electronica 2: The Heart of Noise
0/0
recenze/hodnocení
Jarre, 2016 Jarre, Jean-Michel - Oxygène 3
hodnocení/rating Jarre, Jean-Michel - Oxygène 3
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000