Japan

Skupina Japan byla založena v Londýně roku 1974. Její hudební projev, ale i vizáž členů, odkazují k glam-rocku. Někteří znalci tvrdí, že ve zvuku a přístupu Japan lze hledat stylové prvky post-punku, new romantic a synth-popu ještě předtím, než se tyto styly dostaly do obecného povědomí. Japan se totiž rozpadli roku 1982, tedy v době, kdy new romantic a synth-pop v těch nejpokleslejších podobách vévodily žebříčkům.

Skupinu založili bratři David a Steve Battovi (později s uměleckými jmény jako David Sylvian a Steve Jansen) a jejich kamarád Anthony Michelides (později Mick Karn). Tmelem jejich zvuku byl Richard Barbieri (keyboards), který skupině našel kytaristu Roba Deana, v té době pracujícího pro časopis Melody Maker.... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Japan 1978 Japan - Adolescent Sex
hodnocení/rating Japan - Adolescent Sex
0/1
recenze/hodnocení
Japan 1978 Japan - Obscure Alternatives
hodnocení/rating Japan - Obscure Alternatives
1/1
recenze/hodnocení
Japan 1979 Japan - Quiet Life
hodnocení/rating Japan - Quiet Life
0/1
recenze/hodnocení
Japan 1980 Japan - Gentlemen Take Polaroids
hodnocení/rating Japan - Gentlemen Take Polaroids
0/1
recenze/hodnocení
Japan 1981 Japan - Tin Drum
hodnocení/rating Japan - Tin Drum
0/3
recenze/hodnocení
Japan 1983 Japan - Oil on Canvas
hodnocení/rating Japan - Oil on Canvas
0/0
recenze/hodnocení
Japan 1991 Japan - Rain Tree Crow
hodnocení/rating Japan - Rain Tree Crow
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000