Janus

Janus bola nemecká kapela zložená z Angličanov. V prvej polovici 70. rokov vyprodukovala album Gravedigger, ktorý sa teší priazni hľadačov krautrockových vykopávok. Prekvapivo sa kapela znovuzrodila a od 90. rokov fičí, akoby chytať druhý dych nebola iba diplomatická fráza.

Colin Orr (gitara, klávesy) sa do Nemecka dostal niekedy na prelome 60. a 70. rokov, pričom so svojimi krajanmi Royom Yatesom (gitara), Brunom Lordom (spev), Derekom Hyettom (spev), Mickom Peberdym (basa) a Keithom Bonthroneom (bicie) založili skupinu Bonthrone. Tá sa postupne etablovala na nemeckej scéne, až sa dostala do pozornosti značky progresívnej odnože EMI – Harvest. Problém s názvom sa vyriešil tak, že sa formácia premenovala na Janus. Album Gravedigger vyšiel v... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Janus 1972 Janus - Gravedigger
hodnocení/rating Janus - Gravedigger
1/1
recenze/hodnocení
Janus 1990 Janus - Out of time
hodnocení/rating Janus - Out of time
0/0
recenze/hodnocení
Janus 1991 Janus - Journey
hodnocení/rating Janus - Journey
0/0
recenze/hodnocení
Janus 1993 Janus - Innocence
hodnocení/rating Janus - Innocence
0/0
recenze/hodnocení
Janus 1994 Janus - Freefall
hodnocení/rating Janus - Freefall
0/0
recenze/hodnocení
Janus 1998 Janus - Angus dei 2000
hodnocení/rating Janus - Angus dei 2000
0/0
recenze/hodnocení
Janus 2002 Janus - Sea of sighs
hodnocení/rating Janus - Sea of sighs
0/0
recenze/hodnocení
Janus 2005 Janus - The S album
hodnocení/rating Janus - The S album
0/0
recenze/hodnocení
Janus 2013 Janus - Under the shadow of the moon
hodnocení/rating Janus - Under the shadow of the moon
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000