Jane

Jedna z najúspešnejších skupín z Nemecka v 70. rokoch, Jane, vstúpila do povedomia svojím melodickým, pomalým hard rockom, ktorý sa opieral o meditatívne gitarové sóla a mohutné klávesové plochy.
Pôvodnú zostavu tvorili Klaus Hess (gitara), Charly Maucher (basa), Werner Nadolny (klávesy), Peter Panka (bicie) a Bernd Pulst (spev). Po vydaní prvého albumu Pulst zomrel, Maucher ťažko ochorel a skupina takmer zanikla. Napriek okolnostiam sa jej podarilo (za neustálych zmien v zostave) pretrvať a v rôznych zloženiach fungovať až do súčasnosti.

Medzi zaujímavé mená v zostavách patria členovia Dull Knife Gottfried Janko (klávesy, spev) a Martin Hesse (basa), spevák z Ibizy Predrag Jovanović (Pedja), častý spolupracovník a gitarista... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Jane 1972 Jane - Together
hodnocení/rating Jane - Together
1/2
recenze/hodnocení
Jane 1973 Jane - Here We Are
hodnocení/rating Jane - Here We Are
1/1
recenze/hodnocení
Jane 1974 Jane - III
hodnocení/rating Jane - III
1/3
recenze/hodnocení
Jane 1975 Jane - Lady
hodnocení/rating Jane - Lady
1/1
recenze/hodnocení
Jane 1976 Jane - Fire, Water, Earth & Air
hodnocení/rating Jane - Fire, Water, Earth & Air
1/3
recenze/hodnocení
Jane 1976 Jane - Live At Home
hodnocení/rating Jane - Live At Home
0/0
recenze/hodnocení
Jane 1977 Jane - Between Heaven & Hell
hodnocení/rating Jane - Between Heaven & Hell
0/0
recenze/hodnocení
Jane 1978 Jane - Age of Madness
hodnocení/rating Jane - Age of Madness
0/0
recenze/hodnocení
Jane 1979 Jane - Sign № 9
hodnocení/rating Jane - Sign № 9
0/0
recenze/hodnocení
Jane 1980 Jane - Jane
hodnocení/rating Jane - Jane
0/0
recenze/hodnocení
Jane 1982 Jane - Germania
hodnocení/rating Jane - Germania
0/0
recenze/hodnocení
Jane 1983 Jane - Warlock - Soundtrack zum Rockballett [Lady Jane & Jon Symon]
hodnocení/rating Jane - Warlock - Soundtrack zum Rockballett [Lady Jane & Jon Symon]
0/0
recenze/hodnocení
Jane 1986 Jane - Beautiful Lady
hodnocení/rating Jane - Beautiful Lady
0/0
recenze/hodnocení
Jane 1989 Jane - Live ’88
hodnocení/rating Jane - Live ’88
0/0
recenze/hodnocení
Jane 1990 Jane - Live ‘89
hodnocení/rating Jane - Live ‘89
0/0
recenze/hodnocení
Jane 1996 Jane - Resurrection [Peter Panka’s Jane]
hodnocení/rating Jane - Resurrection [Peter Panka’s Jane]
0/0
recenze/hodnocení
Jane 2000 Jane - Comes Alive [Klaus Hess’ Mother Jane]
hodnocení/rating Jane - Comes Alive [Klaus Hess’ Mother Jane]
0/0
recenze/hodnocení
Jane 2002 Jane - Genuine
hodnocení/rating Jane - Genuine
0/0
recenze/hodnocení
Jane 2002 Jane - Live 2002 [Peter Panka’s Jane]
hodnocení/rating Jane - Live 2002 [Peter Panka’s Jane]
0/0
recenze/hodnocení
Jane 2003 Jane - Shine On [Peter Panka’s Jane]
hodnocení/rating Jane - Shine On [Peter Panka’s Jane]
0/0
recenze/hodnocení
Jane 2006 Jane - Voices [Peter Panka’s Jane]
hodnocení/rating Jane - Voices [Peter Panka’s Jane]
0/0
recenze/hodnocení
Jane 2007 Jane - Live at Meta’s [Peter Panka’s Jane]
hodnocení/rating Jane - Live at Meta’s [Peter Panka’s Jane]
0/0
recenze/hodnocení
Jane 2008 Jane - Tribute to Peter Panka [2-DVD]
hodnocení/rating Jane - Tribute to Peter Panka [2-DVD]
0/0
recenze/hodnocení
Jane 2009 Jane - Proceed With Memories... [Werner Nadolny’s Jane]
hodnocení/rating Jane - Proceed With Memories... [Werner Nadolny’s Jane]
0/0
recenze/hodnocení
Jane 2009 Jane - In Dreams [Klaus Hess’ Mother Jane]
hodnocení/rating Jane - In Dreams [Klaus Hess’ Mother Jane]
0/0
recenze/hodnocení
Jane 2009 Jane - Traces [Peter Panka’s Jane]
hodnocení/rating Jane - Traces [Peter Panka’s Jane]
0/0
recenze/hodnocení
Jane 2010 Jane - Hungry 4 Live, part I [Klaus Hess’ Mother Jane]
hodnocení/rating Jane - Hungry 4 Live, part I [Klaus Hess’ Mother Jane]
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000