Jade Warrior

Jade Warrior je britská progresívna skupina založená koncom 60. rokov, ktorá sa na rozdiel od dobových súputníkov neorientovala iba na Blízky východ, ale aj na Japonsko, prípadne Afriku či Južnú Ameriku, nuž jej právom patrí označenie rocková world music. Pravda, svoju púť ozvláštnila kadečím, džezom, ambientom a pod. Založili ju dvaja experimentálni hráči Jon Field (flauta, perkusie, rôzne ďalšie nástroje) a Tony Duhig (gitara).

Vznikla koncom 60. rokov a podpísala zmluvu s Vertigom, kde jej vyšli prvé tri albumy, eponymný debut v roku 1971, Released a Last Autumn’s dream v roku 1972. Prekvapujú predovšetkým psychedelicky zaonačeným muzicírovaním s jasnými náznakmi svetových ľudových motívov z celej zemegule a do toho... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Jade 1971 Jade Warrior - Jade Warrior
hodnocení/rating Jade Warrior - Jade Warrior
1/1
recenze/hodnocení
Jade 1972 Jade Warrior - Released
hodnocení/rating Jade Warrior - Released
1/1
recenze/hodnocení
Jade 1972 Jade Warrior - Last Autumn’s dream
hodnocení/rating Jade Warrior - Last Autumn’s dream
1/1
recenze/hodnocení
Jade 1974 Jade Warrior - Floating world
hodnocení/rating Jade Warrior - Floating world
0/0
recenze/hodnocení
Jade 1975 Jade Warrior - Waves
hodnocení/rating Jade Warrior - Waves
0/0
recenze/hodnocení
Jade 1976 Jade Warrior - Kites
hodnocení/rating Jade Warrior - Kites
0/0
recenze/hodnocení
Jade 1978 Jade Warrior - Way of the Sun
hodnocení/rating Jade Warrior - Way of the Sun
0/0
recenze/hodnocení
Jade 1984 Jade Warrior - Horizen
hodnocení/rating Jade Warrior - Horizen
0/0
recenze/hodnocení
Jade 1989 Jade Warrior - At peace
hodnocení/rating Jade Warrior - At peace
0/0
recenze/hodnocení
Jade 1992 Jade Warrior - Breathing the storm
hodnocení/rating Jade Warrior - Breathing the storm
0/0
recenze/hodnocení
Jade 1993 Jade Warrior - Distant echoes
hodnocení/rating Jade Warrior - Distant echoes
0/1
recenze/hodnocení
Jade 1998 Jade Warrior - Eclipse
hodnocení/rating Jade Warrior - Eclipse
0/0
recenze/hodnocení
Jade 1998 Jade Warrior - Fifth element
hodnocení/rating Jade Warrior - Fifth element
0/0
recenze/hodnocení
Jade 2008 Jade Warrior - Now
hodnocení/rating Jade Warrior - Now
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000