Jablkoň

Česká alternativní a od svého vzniku v roce 1977 těžko zaškatulkovatelná skupina Jablkoň byla založena jako trio Michal Němec, Ingo Bellmann a Ivan Podobský. V té době se dostávala do povědomí posluchačů především na nejrůznějších festivalech a při klubových vystoupeních. V její tvorbě se velice rafinovaně střetávají vlivy folku, rocku, vážné hudby a dalších hudebních směrů. V 80. letech začala kapela spolupracovat se zvukařem Petrem Wernerem, později právoplatným členem seskupení. Po natočení a vydání debutového LP Devátá vlna (1988) kapelu konečně zaregistrovalo širší československé publikum včetně tuzemských médií. V roce 1989 byl do kapely přibrán výtečný kytarista Martin Carvan.

90. léta... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Jablkoň 1988 Jablkoň - Devátá vlna
hodnocení/rating Jablkoň - Devátá vlna
0/3
recenze/hodnocení
Jablkoň 1997 Jablkoň - Písničky
hodnocení/rating Jablkoň - Písničky
0/3
recenze/hodnocení
Jablkoň 2001 Jablkoň - Mumlava
hodnocení/rating Jablkoň - Mumlava
0/0
recenze/hodnocení
Jablkoň 2003 Jablkoň - Cestující v noci
hodnocení/rating Jablkoň - Cestující v noci
0/2
recenze/hodnocení
Jablkoň 2004 Jablkoň - XXV. Symphonic Jablkoň
hodnocení/rating Jablkoň - XXV. Symphonic Jablkoň
0/1
recenze/hodnocení
Jablkoň 2006 Jablkoň - Oslava
hodnocení/rating Jablkoň - Oslava
0/0
recenze/hodnocení
Jablkoň 2009 Jablkoň - Půlpes
hodnocení/rating Jablkoň - Půlpes
0/0
recenze/hodnocení
Jablkoň 2011 Jablkoň - Království
hodnocení/rating Jablkoň - Království
0/0
recenze/hodnocení
Jablkoň 2013 Jablkoň - Sentimentální Němec
hodnocení/rating Jablkoň - Sentimentální Němec
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000