Isis

Skupina vznikla v roku 1997 v Bostone a založili ju Aaron Turner – gitara spev, Jeff Caxide - basa, Chris Mereschuk – elektronika spev a Aaron Harris – bicie. V tomto zložení nahrali prvé EP Mosquito Control v roku 1998. V lete 1998 sa druhým gitaristom stal Randy Larsen, Mereschuk skupinu opúšťa a na jeho miesto prichádza Jay Randall, ktorého zakrátko strieda Bryant Clifford Meyer, ktorý mimo kláves hrá aj na gitaru. Personálne zmeny sú zavŕšené odchodom Larsena, na ktorého miesto prichádza Michael Gallagher a v tejto zostave pôsobia až do konca.

Prvý album Celestial vychádza v roku 2000 a vzápätí po ňom druhé EP SGNL›05 Kým prvý album je ešte pevne zakorenený v Heavy-Metale a Hardcore v druhom Oceanicvydanom v roku 2002 sa objavuje značný vplyv Post-Rocku a Ambientnej hudby. Týmto sa Isis stávajú jedným zo spolutvorcov subžánru Post-Metal. Mnohé dnešné skupiny zakotvené v týchto vodách ich uvádzajú ako jeden z hlavných zdrojov inšpirácie, napr. Cult of Luna, Pelican, Rosetta alebo Russian Circles. V roku 2004 vychádza Oceanic Remixes and Reinterpretations – album remixov skladieb z Oceanic od mnohých známych umelcov, medzi ktorými je napr. Mike Patton (Faith No More).

V roku 2004 vychádza tretí album Panopticon v ktorom je cítiť ešte väčší vplyv Post-Rocku ako na Oceanic. V skladbe „Altered Course“ hosťuje basák Tool Justin Chancellor. Album je veľmi dobre prijatý, objavuje sa na 47. pozícii rebríčka Billboard's Top Independent Albums. Clearing the Eye je jediné DVD, ktoré skupina počas existencie vydala. Je prierezom ich viac ako päťročného koncertovania po celom svete. Vychádza v septembri 2006.

Štvrtý album In the Absence of Truth vychádza októbri 2006. Ich zvuk sa tu opäť vyvíja, obsahuje nové elektronické prvky, komplexnejšie bicie obsahuje viac melodičnosti ako na predchádzajúcich albumoch. Koncom roka 2006 predskakujú Tool na ich 10.000 Days Tour. To značne zvyšuje známosť a popularitu skupiny z čoho sú však nie všetci členovia skupiny nadšení. Aaron Turner sa vyjadril, že nikdy si nepredstavovali, že by dosiahli takú mieru popularity. Že záujem fanúškov o jeho osobu ho desí.

Piaty a zároveň posledný album Wavering Radiant vychádza v máji 2009, ktoré sa stáva ich najväčším komerčným úspechom. Nasleduje intenzívne koncertovanie po Spojených Štátoch, Európe, Japonsku a Austrálii. 18. mája 2010 oznamujú svoje rozhodnutie s koncom koncertnej šnúry ukončiť svoju činnosť. 23. júna 2010 sa koná ich úplne posledný koncert, symbolicky v Montreale, tam kde sa konalo vôbec prvé živé vystúpenie skupiny. Vo svojom spoločnom vyjadrení uvádzajú „Urobili sme všetko, čo sme chceli urobiť, povedali sme všetko, čo sme chceli povedať“ „Nechceli sme dopustiť možnosť zmeškania okamžiku na dôstojnú smrť“. Po ukončení činnosti vyšla v roku 2012 ešte kompilácia Temporal. Počas celej svojej činnosti vydávajú živé nahrávky v roku 2003 Live I 03.23.03, 2004 Live II 03.19.03, 2005 Live III 12.17.04, 2006 Live IV (2001-2005) s 2009 Live V 07.23.06. Tieto všetky vyšli v roku 2011 znova v digitálnej reedícii a v roku 2012 boli doplnené o Live VI – 11/16/2007 a v roku 2017 Live VII 02.25.10.

Skupina Isis má v histórii rockovej hudby nezastupiteľné miesto. Je spolutvorcom a jednou z vlajkových lodí subžánru Post-Metal ktorý je vlastne mixom, alebo obsahuje prvky z žánrov ako Doom-Metal, Post-Rock, Noise-Rock, Ambient. Mnohé dnešné úspešné skupiny pohybujúce sa v tejto oblasti ich označujú ako jednu z hlavných inšpirácií. Na scéne boli iba krátku dobu – 12 rokov ale zanechali hlbokú stopu.


Zdroj: en.wikipedia.com

PavolS 06/2017... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Isis 1998 Isis - Mosquito Control (EP)
hodnocení/rating Isis - Mosquito Control (EP)
0/0
recenze/hodnocení
Isis 2000 Isis - Celestial
hodnocení/rating Isis - Celestial
0/0
recenze/hodnocení
Isis05 (EP)/> 2001 Isis - SGNL>05 (EP)
hodnocení/rating Isis - SGNL>05 (EP)
0/0
recenze/hodnocení
Isis 2002 Isis - Oceanic
hodnocení/rating Isis - Oceanic
0/0
recenze/hodnocení
Isis 2003 Isis - Live I 03.23.03
hodnocení/rating Isis - Live I 03.23.03
0/0
recenze/hodnocení
Isis 2004 Isis - Panopticon
hodnocení/rating Isis - Panopticon
0/0
recenze/hodnocení
Isis 2004 Isis - Live II 03.19.03
hodnocení/rating Isis - Live II 03.19.03
0/0
recenze/hodnocení
Isis 2005 Isis - Live III 12.17.04
hodnocení/rating Isis - Live III 12.17.04
0/0
recenze/hodnocení
Isis 2006 Isis - In The Absence Of Truth
hodnocení/rating Isis - In The Absence Of Truth
0/0
recenze/hodnocení
Isis 2006 Isis - Live IV (2001-2005)
hodnocení/rating Isis - Live IV (2001-2005)
0/0
recenze/hodnocení
Isis 2009 Isis - Wavering Radiant
hodnocení/rating Isis - Wavering Radiant
0/0
recenze/hodnocení
Isis 2009 Isis - Live V 07.23.06
hodnocení/rating Isis - Live V 07.23.06
0/0
recenze/hodnocení
Isis 2012 Isis - Temporal
hodnocení/rating Isis - Temporal
0/0
recenze/hodnocení
Isis 2012 Isis - Live VI – 11/16/2007
hodnocení/rating Isis - Live VI – 11/16/2007
0/0
recenze/hodnocení
Isis 2017 Isis - Live VII 02.25.10
hodnocení/rating Isis - Live VII 02.25.10
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000