Iluvatar

Iluvatar je progresívno-rocková kapela z USA založená v roku 1992 v štáte Baltimore. Ich začiatky však siahajú až do rokov 80-tých, v ktorých pôsobili len ako rocková cover skupina Sojourn. Veľa skladieb a textov na prvých dvoch albumoch Iluvatar napísal v tej dobe v spolupráci s ďalšími členmi aj pôvodný gitarista Tom Kraus. Opustil kapelu v roku 1992, keď si zmenili definitívne meno na Iluvatar, ktoré si prevzali z knihy "Silmarillion" od J.R.R. Tolkiena.

Iluvatar začínali hrať naživo v Baltimore a rýchlo si získali svojich fanúšikov. Hlavným cieľom ich živých vystúpení bolo hrať čo najviac pôvodných kompozícií, no kombinovali to aj so skladbami od Genesis, Marillion, Pink Floyd a Styx.

Debutový album... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Iluvatar 1993 Iluvatar - Ilúvatar
hodnocení/rating Iluvatar - Ilúvatar
0/0
recenze/hodnocení
Iluvatar 1995 Iluvatar - Children
hodnocení/rating Iluvatar - Children
0/0
recenze/hodnocení
Iluvatar 1997 Iluvatar - Sideshow (compilation)
hodnocení/rating Iluvatar - Sideshow (compilation)
0/0
recenze/hodnocení
Iluvatar 1999 Iluvatar - A Story Two Days Wide
hodnocení/rating Iluvatar - A Story Two Days Wide
0/0
recenze/hodnocení
Iluvatar 2014 Iluvatar - From The Silence
hodnocení/rating Iluvatar - From The Silence
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000