Idol, Billy

Billy Idol je britský rockový spevák a skladateľ. Preslávil sa predovšetkým v 80-tých rokoch svojou provokatívnejšou vizážou, vydarenými klipmi a aj skladbami, ktoré ho katapultovali medzi rockové hviezdy vtedajšej éry. Jeho pôsobenie na hudobnej scéne je spojené s virtuóznym gitaristom a taktiež skladateľom Stevenom Stevensom, s ktorým zložil niekoľko pozoruhodných piesní a hitov, ktoré sa nezmazateľne zapísali do rockovej histórie. Vytvorili tak na dlhé roky úspešný tandem. Billymu Idolovi v začiatkoch výrazne pomohol aj producent Keith Forsey, ktorý mu vytvoril zvuk aký potreboval k svojej hudbe.

Prvýkrát na seba upozornil ako líder punkových Generation X. V rokoch 1978 až 1981 vydali tri štúdiové albumy, z ktorých najviac... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Idol, 1982 Idol, Billy - Billy Idol
hodnocení/rating Idol, Billy - Billy Idol
0/0
recenze/hodnocení
Idol, 1983 Idol, Billy - Rebel Yell
hodnocení/rating Idol, Billy - Rebel Yell
0/0
recenze/hodnocení
Idol, 1986 Idol, Billy - Whiplash Smile
hodnocení/rating Idol, Billy - Whiplash Smile
1/1
recenze/hodnocení
Idol, 1990 Idol, Billy - Charmed Life
hodnocení/rating Idol, Billy - Charmed Life
0/0
recenze/hodnocení
Idol, 1993 Idol, Billy - Cyberpunk
hodnocení/rating Idol, Billy - Cyberpunk
0/0
recenze/hodnocení
Idol, 2005 Idol, Billy - Devil's Playground
hodnocení/rating Idol, Billy - Devil's Playground
0/0
recenze/hodnocení
Idol, 2014 Idol, Billy - Kings & Queens Of The Underground
hodnocení/rating Idol, Billy - Kings & Queens Of The Underground
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000