Hooker, John Lee

John Lee Hooker je jedna z vůbec největších osobností bluesové hudby vůbec. Je nezaměnitelný pro svůj neučesaný, nízko položený vokál.
Narodil se v roce 1917 v americkém státě Mississipi blízko města Clarksdale, v němž žil do začátku čtyřicátých let 20. století a v němž taktéž začal svoji hudební kariéru. Díky svému původu a stylu hry a zpěvu se řadí mezi poslední interprety toho pravého, dřevního jižanského blues.
Poté se stěhuje do města Detroit, kde v roce 1948 nahrává svoji první nahrávku s názvem ,,Boogie Chillen", která se brzy stává velkým hitem a dodnes platí mezi skutečné standarty, která se stále hodně hrává v rádiích (tedy, především v těch západních).
Následují další... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Hooker, 1960 Hooker, John Lee - That´s My Story
hodnocení/rating Hooker, John Lee - That´s My Story
0/0
recenze/hodnocení
Hooker, 1966 Hooker, John Lee - It Serves You Right To Suffer
hodnocení/rating Hooker, John Lee - It Serves You Right To Suffer
0/0
recenze/hodnocení
Hooker, 1972 Hooker, John Lee - Never Get Out of These Blues Alive
hodnocení/rating Hooker, John Lee - Never Get Out of These Blues Alive
0/0
recenze/hodnocení
Hooker, 1989 Hooker, John Lee - The Healer
hodnocení/rating Hooker, John Lee - The Healer
1/1
recenze/hodnocení
Hooker, 1991 Hooker, John Lee - Mr. Lucky
hodnocení/rating Hooker, John Lee - Mr. Lucky
0/0
recenze/hodnocení
Hooker, 1992 Hooker, John Lee - The Best of John Lee Hooker 1965-1974
hodnocení/rating Hooker, John Lee - The Best of John Lee Hooker 1965-1974
0/0
recenze/hodnocení
Hooker, 1992 Hooker, John Lee - Boom Boom
hodnocení/rating Hooker, John Lee - Boom Boom
0/0
recenze/hodnocení
Hooker, 1997 Hooker, John Lee - Don´t Look Back
hodnocení/rating Hooker, John Lee - Don´t Look Back
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000