Holdsworth, Allan

Allan Holdsworth je anglický gitarista a skladateľ. Je to veľmi cenený a kreatívny gitarista v jazz/fusion a jeho špecifický štýl si občas kadekto prepožičia. Jeho začiatky siahajú až do 60-tých rokov, kde sa prvý krát objavil na albume kapely 'Igginbottom v roku 1969. Oveľa väčší význam malo jeho účinkovanie v jazz-rockovej kapele Tempest, ktorú založili členovia Colosseum Jon Hiseman a Mark Clarke. Zostavu doplnil aj klávesák a spevák Paul Williams, ktorý sa neskôr objavil na niektorých sólových albumoch Allana Holdswortha.

V 70-tých rokoch bol Allan Holdsworth veľmi činný. Spolupracoval na albumoch takých kapiel akými v tej dobe boli Pierre Moerlen's Gong (Gazeuse! ´76, Expreso II ´78), Jean-Luc Ponty (Enigmatic Ocean ´77,... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Holdsworth, 1976 Holdsworth, Allan - Velvet Darkness
hodnocení/rating Holdsworth, Allan - Velvet Darkness
0/0
recenze/hodnocení
Holdsworth, 1982 Holdsworth, Allan - i.o.u.
hodnocení/rating Holdsworth, Allan - i.o.u.
1/1
recenze/hodnocení
Holdsworth, 1983 Holdsworth, Allan - Road Games (EP)
hodnocení/rating Holdsworth, Allan - Road Games (EP)
1/1
recenze/hodnocení
Holdsworth, 1985 Holdsworth, Allan - Metal Fatigue
hodnocení/rating Holdsworth, Allan - Metal Fatigue
1/1
recenze/hodnocení
Holdsworth, 1986 Holdsworth, Allan - Atavachron
hodnocení/rating Holdsworth, Allan - Atavachron
1/1
recenze/hodnocení
Holdsworth, 1987 Holdsworth, Allan - Sand
hodnocení/rating Holdsworth, Allan - Sand
1/1
recenze/hodnocení
Holdsworth, 1989 Holdsworth, Allan - Secrets
hodnocení/rating Holdsworth, Allan - Secrets
1/1
recenze/hodnocení
Holdsworth, 1992 Holdsworth, Allan - Wardenclyffe Tower
hodnocení/rating Holdsworth, Allan - Wardenclyffe Tower
1/1
recenze/hodnocení
Holdsworth, 1994 Holdsworth, Allan - Hard Hat Area
hodnocení/rating Holdsworth, Allan - Hard Hat Area
1/1
recenze/hodnocení
Holdsworth, 1996 Holdsworth, Allan - None Too Soon
hodnocení/rating Holdsworth, Allan - None Too Soon
1/1
recenze/hodnocení
Holdsworth, 1999 Holdsworth, Allan - The Sixteen Men Of Tain
hodnocení/rating Holdsworth, Allan - The Sixteen Men Of Tain
1/1
recenze/hodnocení
Holdsworth, 2001 Holdsworth, Allan - Flat Tire: Music for a Non-Existent Movie
hodnocení/rating Holdsworth, Allan - Flat Tire: Music for a Non-Existent Movie
1/1
recenze/hodnocení
Holdsworth, 2002 Holdsworth, Allan - All Night Wrong (live)
hodnocení/rating Holdsworth, Allan - All Night Wrong (live)
0/0
recenze/hodnocení
Holdsworth, 2003 Holdsworth, Allan - Then! (live)
hodnocení/rating Holdsworth, Allan - Then! (live)
0/0
recenze/hodnocení
Holdsworth, 2009 Holdsworth, Allan - Blues For Tony (live with Alan Pasqua, Jimmy Haslip, Chad Wackerman)
hodnocení/rating Holdsworth, Allan - Blues For Tony (live with Alan Pasqua, Jimmy Haslip, Chad Wackerman)
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000