Henderson, Scott

Scott Henderson (narozen 1954) je všestranný kytarista a vynalézavý skladatel a aranžér. Jeho stylový záběr je velmi široký a najdeme v něm stopy hudby, která Hendersona od mládí obklopovala a zajímala: blues, hard rocku, funku a posléze i širokých fúzí na bázi jazzu a jazz rocku.

V polovině 80. let se v Los Angeles stává součástí inspirativního hudebního dění a koncertuje s řadou zajímavých uskupení, v čele kterých stáli houslista Jean-Luc Ponty, baskytarista Jeff Berlin a hráči na klávesy Joe Zawinul a Chick Corea. Současně začíná uskutečňovat své plány po vlastním autorském projektu a s baskytaristou Gary Willisem zakládá soubor Tribal Tech - v něm se jeho protagonisté zaměřují na pestrou stylovou fúzi se... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Henderson, 1994 Henderson, Scott - Dog Party
hodnocení/rating Henderson, Scott - Dog Party
1/1
recenze/hodnocení
Henderson, 1997 Henderson, Scott - Tore Down House
hodnocení/rating Henderson, Scott - Tore Down House
1/1
recenze/hodnocení
Henderson, 2002 Henderson, Scott - Well to the Bone
hodnocení/rating Henderson, Scott - Well to the Bone
1/1
recenze/hodnocení
Henderson, 2005 Henderson, Scott - Live!
hodnocení/rating Henderson, Scott - Live!
0/0
recenze/hodnocení
Henderson, 2015 Henderson, Scott - Vibe Station
hodnocení/rating Henderson, Scott - Vibe Station
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000