Helloween

Německou power metalovou kapelu Helloween založili v roce 1984 v Hamburku bývalí členové skupin Iron Fist a Powerfool - kytarista a zpěvák Kai Hansen, další kytarista Michael Weikath, baskytarista Markus Grosskopf a bubeník Ingo Schwichtenberg. Ještě téhož roku se dvě skladby Helloweenu objevily na kompilaci Death Metal.

V roce 1985 vydává Helloween své první EP a následně i debutové album Walls of Jericho. Brzy poté střídá Hansena za mikrofonem osmnáctiletý Michael Kiske. V nové pětičlenné sestavě nahrává skupina alba Keeper of the Seven Keys Part 1 (1987) a Keeper of the Seven Keys part 2 (1988), která jsou považována za vrcholná díla svého žánru.

Během své dosavadní kariéry nahrál Helloween patnáct... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Helloween 1985 Helloween - Helloween [EP]
hodnocení/rating Helloween - Helloween [EP]
1/1
recenze/hodnocení
Helloween 1985 Helloween - Walls of Jericho
hodnocení/rating Helloween - Walls of Jericho
1/1
recenze/hodnocení
Helloween 1987 Helloween - Keeper of the Seven Keys (Part 1)
hodnocení/rating Helloween - Keeper of the Seven Keys (Part 1)
3/4
recenze/hodnocení
Helloween 1988 Helloween - Keeper of the Seven Keys (Part 2)
hodnocení/rating Helloween - Keeper of the Seven Keys (Part 2)
3/4
recenze/hodnocení
Helloween 1989 Helloween - Live in the U.K.
hodnocení/rating Helloween - Live in the U.K.
1/1
recenze/hodnocení
Helloween 1991 Helloween - Pink Bubbles Go Ape
hodnocení/rating Helloween - Pink Bubbles Go Ape
1/2
recenze/hodnocení
Helloween 1991 Helloween - The Best, The Rest, The Rare (Compilation)
hodnocení/rating Helloween - The Best, The Rest, The Rare (Compilation)
0/0
recenze/hodnocení
Helloween 1993 Helloween - Chameleon
hodnocení/rating Helloween - Chameleon
3/5
recenze/hodnocení
Helloween 1994 Helloween - Master of the Rings
hodnocení/rating Helloween - Master of the Rings
2/3
recenze/hodnocení
Helloween 1996 Helloween - The Time of the Oath
hodnocení/rating Helloween - The Time of the Oath
0/1
recenze/hodnocení
Helloween 1998 Helloween - Better than Raw
hodnocení/rating Helloween - Better than Raw
0/1
recenze/hodnocení
Helloween 1999 Helloween - Metal Jukebox
hodnocení/rating Helloween - Metal Jukebox
1/1
recenze/hodnocení
Helloween 2000 Helloween - The Dark Ride
hodnocení/rating Helloween - The Dark Ride
1/2
recenze/hodnocení
Helloween 2003 Helloween - Rabbit Don't Come Easy
hodnocení/rating Helloween - Rabbit Don't Come Easy
1/2
recenze/hodnocení
Helloween 2005 Helloween - Keeper Of The Seven Keys - The Legacy
hodnocení/rating Helloween -  Keeper Of The Seven Keys - The Legacy
0/0
recenze/hodnocení
Helloween 2007 Helloween - Gambling with the Devil
hodnocení/rating Helloween - Gambling with the Devil
0/1
recenze/hodnocení
Helloween 2010 Helloween - 7 Sinners
hodnocení/rating Helloween - 7 Sinners
1/2
recenze/hodnocení
Helloween 2010 Helloween - Unarmed: Best of 25th Anniversary
hodnocení/rating Helloween - Unarmed: Best of 25th Anniversary
1/1
recenze/hodnocení
Helloween 2013 Helloween - Straight Out Of Hell
hodnocení/rating Helloween -  Straight Out Of Hell
0/1
recenze/hodnocení
Helloween 2015 Helloween - My God-Given Right
hodnocení/rating Helloween - My God-Given Right
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000