Hancock, Herbie

Americký skladatel a hráč na klávesové nástroje Herbie Hancock patří mezi nejčelnější postavy amerického moderního jazzu a fusion music. Studovaný hudebník, který prošel rhythm and blues, soulem a jeho mimořádných hudebních schopností si povšiml legendární trumpetista, skladatel a jazzový reformátor Miles Davis, který ho přizval ke spolupráci a Hancock v letech 1963-1968 hrál v jeho skupině, kde načerpal spoustu zkušeností. Počátkem sedmdesátých let nastartoval pak sólovou kariéru, která ho vynesla až na vrchol. Vedle hry na klasický klavír ale ovládal i elektrické piano a postupem doby nové elektronické klávesové instrumenty, podobně jako např. Chick Corea. Připomeňme, že se stal i tvůrcem filmové hudby - např. film Blow up z r.... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Hancock, 1962 Hancock, Herbie - Takin' Off
hodnocení/rating Hancock, Herbie - Takin' Off
1/1
recenze/hodnocení
Hancock, 1963 Hancock, Herbie - My Point of View
hodnocení/rating Hancock, Herbie - My Point of View
0/0
recenze/hodnocení
Hancock, 1963 Hancock, Herbie - Inventions and Dimensions
hodnocení/rating Hancock, Herbie - Inventions and Dimensions
0/0
recenze/hodnocení
Hancock, 1964 Hancock, Herbie - Empyrean Isle
hodnocení/rating Hancock, Herbie - Empyrean Isle
0/0
recenze/hodnocení
Hancock, 1965 Hancock, Herbie - Maiden Voyage
hodnocení/rating Hancock, Herbie - Maiden Voyage
1/1
recenze/hodnocení
Hancock, 1968 Hancock, Herbie - Speak Like a Child
hodnocení/rating Hancock, Herbie - Speak Like a Child
0/0
recenze/hodnocení
Hancock, 1969 Hancock, Herbie - The Prisoner
hodnocení/rating Hancock, Herbie - The Prisoner
0/0
recenze/hodnocení
Hancock, 1969 Hancock, Herbie - Fat Albert Rotunda
hodnocení/rating Hancock, Herbie - Fat Albert Rotunda
0/0
recenze/hodnocení
Hancock, 1971 Hancock, Herbie - Mwandishi
hodnocení/rating Hancock, Herbie - Mwandishi
1/1
recenze/hodnocení
Hancock, 1972 Hancock, Herbie - Crossings
hodnocení/rating Hancock, Herbie - Crossings
1/2
recenze/hodnocení
Hancock, 1973 Hancock, Herbie - Head Hunters
hodnocení/rating Hancock, Herbie - Head Hunters
2/5
recenze/hodnocení
Hancock, 1973 Hancock, Herbie - Sextant
hodnocení/rating Hancock, Herbie - Sextant
1/1
recenze/hodnocení
Hancock, 1974 Hancock, Herbie - Thrust
hodnocení/rating Hancock, Herbie - Thrust
0/0
recenze/hodnocení
Hancock, 1974 Hancock, Herbie - Dedication
hodnocení/rating Hancock, Herbie - Dedication
0/0
recenze/hodnocení
Hancock, 1975 Hancock, Herbie - Man-Child
hodnocení/rating Hancock, Herbie - Man-Child
0/1
recenze/hodnocení
Hancock, 1976 Hancock, Herbie - Secrets
hodnocení/rating Hancock, Herbie - Secrets
1/2
recenze/hodnocení
Hancock, 1977 Hancock, Herbie - Herbie Hancock Trio
hodnocení/rating Hancock, Herbie - Herbie Hancock Trio
0/1
recenze/hodnocení
Hancock, 1977 Hancock, Herbie - Sunlight
hodnocení/rating Hancock, Herbie - Sunlight
0/0
recenze/hodnocení
Hancock, 1978 Hancock, Herbie - Directstep
hodnocení/rating Hancock, Herbie - Directstep
0/0
recenze/hodnocení
Hancock, 1979 Hancock, Herbie - The Piano
hodnocení/rating Hancock, Herbie - The Piano
0/0
recenze/hodnocení
Hancock, 1979 Hancock, Herbie - Feets, Don't Fail Me Now
hodnocení/rating Hancock, Herbie - Feets, Don't Fail Me Now
0/0
recenze/hodnocení
Hancock, 1980 Hancock, Herbie - Monster
hodnocení/rating Hancock, Herbie - Monster
0/0
recenze/hodnocení
Hancock, 1980 Hancock, Herbie - Mr. Hands
hodnocení/rating Hancock, Herbie - Mr. Hands
0/0
recenze/hodnocení
Hancock, 1981 Hancock, Herbie - Magic Windows
hodnocení/rating Hancock, Herbie - Magic Windows
0/0
recenze/hodnocení
Hancock, 1982 Hancock, Herbie - Lite Me Up
hodnocení/rating Hancock, Herbie - Lite Me Up
0/0
recenze/hodnocení
Hancock, 1983 Hancock, Herbie - Future Shock
hodnocení/rating Hancock, Herbie - Future Shock
0/0
recenze/hodnocení
Hancock, 1984 Hancock, Herbie - Sound System
hodnocení/rating Hancock, Herbie - Sound System
0/0
recenze/hodnocení
Hancock, 1988 Hancock, Herbie - Perfect Machine
hodnocení/rating Hancock, Herbie - Perfect Machine
0/0
recenze/hodnocení
Hancock, 1994 Hancock, Herbie - Dis Is Da Drum
hodnocení/rating Hancock, Herbie - Dis Is Da Drum
0/0
recenze/hodnocení
Hancock, 1997 Hancock, Herbie - 1 + 1
hodnocení/rating Hancock, Herbie - 1 + 1
0/0
recenze/hodnocení
Hancock, 2001 Hancock, Herbie - Future2Future
hodnocení/rating Hancock, Herbie - Future2Future
0/0
recenze/hodnocení
Hancock, 2007 Hancock, Herbie - River: The Joni Letters
hodnocení/rating Hancock, Herbie - River: The Joni Letters
0/0
recenze/hodnocení
Hancock, 2010 Hancock, Herbie - The Imagine Project
hodnocení/rating Hancock, Herbie - The Imagine Project
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000