Hammill, Peter

Peter Joseph Andrew Hammill se narodil 5. listopadu roku 1948 v Ealingu. Je znám především jako zpěvák a skladatel, byl zakládajícím členem skupiny Van der Graf Generator.

Prvním Hammillovým sólovým albem bylo Fool’s Mate z roku 1971, které obsahovalo především skladby z počátků tvorby VDGG. Po rozpadu kapely pokračoval Hammill ve velice plodné sólové tvorbě, vydával jedno album vysoké hudební úrovně za druhým. Často jej doprovázeli bývalí členové Van der Graf Generatoru, později hrával se skupinou K-group, kterou tvořili kromě něj John Ellis, Nic Potter a Guy Evans.

Rané sólové nahrávky vydávala společnost Charisma, později vycházely na malých nezávislých labelech. V roce 1992 založil Hammill vlastní... (celý článek)

 

Související kapely/osobnosti: Van Der Graaf Generator

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Hammill, 1971 Hammill, Peter - Fool's mate
hodnocení/rating Hammill, Peter - Fool's mate
4/7
recenze/hodnocení
Hammill, 1973 Hammill, Peter - Chameleon In The Shadow Of The Night
hodnocení/rating Hammill, Peter - Chameleon In The Shadow Of The Night
3/4
recenze/hodnocení
Hammill, 1974 Hammill, Peter - The Silent Corner And The Empty Stage
hodnocení/rating Hammill, Peter - The Silent Corner And The Empty Stage
5/7
recenze/hodnocení
Hammill, 1974 Hammill, Peter - In Camera
hodnocení/rating Hammill, Peter - In Camera
6/7
recenze/hodnocení
Hammill, 1975 Hammill, Peter - Nadir's Big Chance
hodnocení/rating Hammill, Peter - Nadir's Big Chance
1/2
recenze/hodnocení
Hammill, 1977 Hammill, Peter - Over
hodnocení/rating Hammill, Peter - Over
2/4
recenze/hodnocení
Hammill, 1978 Hammill, Peter - The Future Now
hodnocení/rating Hammill, Peter - The Future Now
1/2
recenze/hodnocení
Hammill, 1978 Hammill, Peter - Vision (kompilace)
hodnocení/rating Hammill, Peter - Vision  (kompilace)
0/0
recenze/hodnocení
Hammill, 1979 Hammill, Peter - pH7
hodnocení/rating Hammill, Peter - pH7
1/2
recenze/hodnocení
Hammill, 1980 Hammill, Peter - A Black Box
hodnocení/rating Hammill, Peter - A Black Box
3/5
recenze/hodnocení
Hammill, 1981 Hammill, Peter - Sitting Targets
hodnocení/rating Hammill, Peter - Sitting Targets
1/2
recenze/hodnocení
Hammill, 1982 Hammill, Peter - Enter K
hodnocení/rating Hammill, Peter - Enter K
1/1
recenze/hodnocení
Hammill, 1983 Hammill, Peter - Patience
hodnocení/rating Hammill, Peter - Patience
1/1
recenze/hodnocení
Hammill, 1983 Hammill, Peter - Loops & Reels
hodnocení/rating Hammill, Peter - Loops & Reels
1/2
recenze/hodnocení
Hammill, 1984 Hammill, Peter - The Love Songs (kompilace)
hodnocení/rating Hammill, Peter - The Love Songs (kompilace)
1/1
recenze/hodnocení
Hammill, 1985 Hammill, Peter - The Margin (Live)
hodnocení/rating Hammill, Peter - The Margin  (Live)
0/0
recenze/hodnocení
Hammill, 1986 Hammill, Peter - Skin
hodnocení/rating Hammill, Peter - Skin
1/1
recenze/hodnocení
Hammill, 1986 Hammill, Peter - And Close as This
hodnocení/rating Hammill, Peter - And Close as This
1/2
recenze/hodnocení
Hammill, 1988 Hammill, Peter - In a Foreign Town
hodnocení/rating Hammill, Peter - In a Foreign Town
1/1
recenze/hodnocení
Hammill, 1990 Hammill, Peter - Out of Water
hodnocení/rating Hammill, Peter - Out of Water
0/0
recenze/hodnocení
Hammill, 1990 Hammill, Peter - Room Temperature (Live)
hodnocení/rating Hammill, Peter - Room Temperature (Live)
0/0
recenze/hodnocení
Hammill, 1991 Hammill, Peter - The Fall of the House of Usher
hodnocení/rating Hammill, Peter - The Fall of the House of Usher
0/1
recenze/hodnocení
Hammill, 1991 Hammill, Peter - Spur of the moment (PH + Guy Evans)
hodnocení/rating Hammill, Peter - Spur of the moment  (PH + Guy Evans)
0/0
recenze/hodnocení
Hammill, 1992 Hammill, Peter - Fireships
hodnocení/rating Hammill, Peter - Fireships
1/2
recenze/hodnocení
Hammill, 1993 Hammill, Peter - The Noise
hodnocení/rating Hammill, Peter - The Noise
1/1
recenze/hodnocení
Hammill, 1993 Hammill, Peter - There Goes the Daylight (Live)
hodnocení/rating Hammill, Peter - There Goes the Daylight  (Live)
0/0
recenze/hodnocení
Hammill, 1993 Hammill, Peter - Offensichtlich Goldfish
hodnocení/rating Hammill, Peter - Offensichtlich Goldfish
0/0
recenze/hodnocení
Hammill, 1993 Hammill, Peter - The Calm (After The Storm) - kompilace
hodnocení/rating Hammill, Peter - The Calm (After The Storm) - kompilace
0/0
recenze/hodnocení
Hammill, 1993 Hammill, Peter - The Storm (Before The Calm) - kompilace
hodnocení/rating Hammill, Peter - The Storm (Before The Calm) - kompilace
0/0
recenze/hodnocení
Hammill, 1994 Hammill, Peter - Roaring Forties
hodnocení/rating Hammill, Peter - Roaring Forties
0/0
recenze/hodnocení
Hammill, 1995 Hammill, Peter - The Peel Sessions - live
hodnocení/rating Hammill, Peter - The Peel Sessions - live
0/0
recenze/hodnocení
Hammill, 1996 Hammill, Peter - X My Heart
hodnocení/rating Hammill, Peter - X My Heart
0/0
recenze/hodnocení
Hammill, 1996 Hammill, Peter - Past Go - Collected - kompilace
hodnocení/rating Hammill, Peter - Past Go - Collected  - kompilace
0/0
recenze/hodnocení
Hammill, 1996 Hammill, Peter - Sonix
hodnocení/rating Hammill, Peter - Sonix
1/1
recenze/hodnocení
Hammill, 1996 Hammill, Peter - Tides - kompilace
hodnocení/rating Hammill, Peter - Tides - kompilace
0/0
recenze/hodnocení
Hammill, 1996 Hammill, Peter - After The Show (A Collection) - kompilace
hodnocení/rating Hammill, Peter - After The Show (A Collection) - kompilace
0/0
recenze/hodnocení
Hammill, 1997 Hammill, Peter - The Union Chapel Concert (PH + Guy Evans) - Live
hodnocení/rating Hammill, Peter - The Union Chapel Concert  (PH + Guy Evans) - Live
0/0
recenze/hodnocení
Hammill, 1997 Hammill, Peter - Everyone You Hold
hodnocení/rating Hammill, Peter - Everyone You Hold
1/1
recenze/hodnocení
Hammill, 1998 Hammill, Peter - This
hodnocení/rating Hammill, Peter - This
1/1
recenze/hodnocení
Hammill, 1999 Hammill, Peter - Typical (Solo Performances) - live
hodnocení/rating Hammill, Peter - Typical (Solo Performances) - live
0/0
recenze/hodnocení
Hammill, 1999 Hammill, Peter - The Appointed Hour (PH + Roger Eno)
hodnocení/rating Hammill, Peter - The Appointed Hour (PH + Roger Eno)
1/1
recenze/hodnocení
Hammill, 1999 Hammill, Peter - The Fall of the House of Usher (New Version)
hodnocení/rating Hammill, Peter - The Fall of the House of Usher (New Version)
1/1
recenze/hodnocení
Hammill, 2000 Hammill, Peter - None Of The Above
hodnocení/rating Hammill, Peter - None Of The Above
1/1
recenze/hodnocení
Hammill, 2001 Hammill, Peter - What , Now?
hodnocení/rating Hammill, Peter - What , Now?
1/1
recenze/hodnocení
Hammill, 2001 Hammill, Peter - The Thin Man Sings Ballads - kompilace
hodnocení/rating Hammill, Peter - The Thin Man Sings Ballads - kompilace
0/0
recenze/hodnocení
Hammill, 2001 Hammill, Peter - Unsung
hodnocení/rating Hammill, Peter - Unsung
1/1
recenze/hodnocení
Hammill, 2002 Hammill, Peter - Clutch
hodnocení/rating Hammill, Peter - Clutch
1/2
recenze/hodnocení
Hammill, 2004 Hammill, Peter - Incoherence
hodnocení/rating Hammill, Peter - Incoherence
0/1
recenze/hodnocení
Hammill, 2006 Hammill, Peter - Veracious (PH + Stuart Gordon) - Live
hodnocení/rating Hammill, Peter - Veracious (PH +  Stuart Gordon) - Live
0/0
recenze/hodnocení
Hammill, 2006 Hammill, Peter - Singularity
hodnocení/rating Hammill, Peter - Singularity
1/1
recenze/hodnocení
Hammill, 2009 Hammill, Peter - Thin Air
hodnocení/rating Hammill, Peter - Thin Air
0/0
recenze/hodnocení
Hammill, 2012 Hammill, Peter - Consequences
hodnocení/rating Hammill, Peter - Consequences
1/1
recenze/hodnocení
Hammill, 2014 Hammill, Peter - Other World
hodnocení/rating Hammill, Peter - Other World
1/1
recenze/hodnocení
Hammill, 2014 Hammill, Peter - ...all that might have been...
hodnocení/rating Hammill, Peter - ...all that might have been...
1/1
recenze/hodnocení
Hammill, 2017 Hammill, Peter - From The Trees
hodnocení/rating Hammill, Peter - From The Trees
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000