Hammer, Jan

Jan Hammer (1948) původem český hudebník a skladatel na rozený v Praze v rodině známého kardiologa MUDr. Jana Hammera. Jeho matkou byla známá jazzová zpěvačka předválečných a po válečných let – Vlasta Průchová a jeho sestrou je Andrea Hammerová, mimořádně talentovaná baletka a čekatelka na post primabaleríny v Národním divadle v Praze. V rodině Hammerových se vždycky hodně muzicírovalo.
Jan Hammer udivoval od dětství hrou na klavír, technicky velmi vyspělou, kreativní s velkým melodickým rozsahem a výrazném úhozem. Vystudoval Státní konzervatoř v Praze.
V roce 1966 Byl členem Junior tria (Jan Hammer: klavír, Miroslav Vitouš: kontrabas a Alan Vitouš: bicí nástroje). Skupina si získala velmi brzy velké uznání doma... (celý článek)

 

Související kapely/osobnosti: Goodman, Jerry & Hammer, Jan

Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Hammer, 1975 Hammer, Jan - The First Seven Days
hodnocení/rating Hammer, Jan - The First Seven Days
2/4
recenze/hodnocení
Hammer, 1976 Hammer, Jan - Make Love
hodnocení/rating Hammer, Jan - Make Love
0/0
recenze/hodnocení
Hammer, 1976 Hammer, Jan - Oh, Yeah? (as Jan Hammer Group)
hodnocení/rating Hammer, Jan - Oh, Yeah? (as Jan Hammer Group)
0/0
recenze/hodnocení
Hammer, 1977 Hammer, Jan - Melodies (as Jan Hammer Group)
hodnocení/rating Hammer, Jan - Melodies (as Jan Hammer Group)
1/1
recenze/hodnocení
Hammer, 1978 Hammer, Jan - Black Sheep
hodnocení/rating Hammer, Jan - Black Sheep
0/0
recenze/hodnocení
Hammer, 1978 Hammer, Jan - Time Is Free (with David Earle Johnson)
hodnocení/rating Hammer, Jan - Time Is Free (with David Earle Johnson)
0/0
recenze/hodnocení
Hammer, 1979 Hammer, Jan - Hammer
hodnocení/rating Hammer, Jan - Hammer
0/0
recenze/hodnocení
Hammer, 1980 Hammer, Jan - Hip Address (with David Earle Johnson)
hodnocení/rating Hammer, Jan - Hip Address (with David Earle Johnson)
0/0
recenze/hodnocení
Hammer, 1981 Hammer, Jan - Untold Passion (with Neal Schon)
hodnocení/rating Hammer, Jan - Untold Passion (with Neal Schon)
0/0
recenze/hodnocení
Hammer, 1983 Hammer, Jan - Here to Stay (with Neal Schon)
hodnocení/rating Hammer, Jan - Here to Stay (with Neal Schon)
0/0
recenze/hodnocení
Hammer, 1985 Hammer, Jan - Music from Miami Vice
hodnocení/rating Hammer, Jan - Music from Miami Vice
0/0
recenze/hodnocení
Hammer, 1992 Hammer, Jan - Beyond The Mind's Eye
hodnocení/rating Hammer, Jan - Beyond The Mind's Eye
0/0
recenze/hodnocení
Hammer, 1994 Hammer, Jan - Drive
hodnocení/rating Hammer, Jan - Drive
0/0
recenze/hodnocení
Hammer, 2000 Hammer, Jan - Snapshots 1.2
hodnocení/rating Hammer, Jan - Snapshots 1.2
0/0
recenze/hodnocení
Hammer, 2008 Hammer, Jan - Live in New York
hodnocení/rating Hammer, Jan - Live in New York
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000