Gryphon

Návrat ku klasickému britskému „progresu“ nemožno vykonať lepšie, než pripomenutím skupiny Gryphon.

Vznikla v roku 1971, keď sa na Royal College of Music stretli študenti Richard Harvey a Brian Gulland. Ich záľuba v renesančnej a kostolnej hudbe, ako aj v historických hudobných nástrojoch ich primäla najať gitaristu Greame Taylora a vyraziť hrať naživo. Zakrátko sa pridal aj bubeník Dave Oberle a zostava bola kompletná.

V roku 1973 vyšiel prvý album, Gryphon, ktorý bohato dokumentoval spomínané záľuby. Okrem úspešných vystúpení dostala skupina aj príležitosť napísať a nahrať hudbu k Shakespeareovmu dielu Tempest pre národné divadlo. Tu sa inšpirovali k zloženiu dlhometrážnej skladby Midnight mushrumps,... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Gryphon 1973 Gryphon - Gryphon
hodnocení/rating Gryphon - Gryphon
1/3
recenze/hodnocení
Gryphon 1974 Gryphon - Midnight Mushrumps
hodnocení/rating Gryphon - Midnight Mushrumps
4/8
recenze/hodnocení
Gryphon 1974 Gryphon - Red Queen to Gryphon Three
hodnocení/rating Gryphon - Red Queen to Gryphon Three
4/9
recenze/hodnocení
Gryphon 1975 Gryphon - Raindance
hodnocení/rating Gryphon - Raindance
2/4
recenze/hodnocení
Gryphon 1977 Gryphon - Treason
hodnocení/rating Gryphon - Treason
0/1
recenze/hodnocení
Gryphon 1998 Gryphon - Ethelion (1974-1975)
hodnocení/rating Gryphon - Ethelion (1974-1975)
0/0
recenze/hodnocení
Gryphon 2002 Gryphon - About as curious as it can be (1974-1975)
hodnocení/rating Gryphon - About as curious as it can be (1974-1975)
0/0
recenze/hodnocení
Gryphon 2018 Gryphon - ReInvention
hodnocení/rating Gryphon - ReInvention
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000