Green, Peter

Peter Green (vlastním jménem Peter Alan Greenbaum) se narodil v Londýně v rodině židovského knihkupce.
Začínal ve skupinách zapomenutých názvů (v jedné hrál dokonce na baskytaru).
V r. 1966 společně s varhaníkem Peterem Bardensem působí ve skupině Peter B´s Looners, kde se seznámil s bubeníkem Mickem Fleetwoodem.
V r. 1967 po odchodu Erika Claptona zaujal kytarový post v Bluesbreakers Johna Mayalla. Ještě v době Claptonova členství za něho Green zaskočil, čmíž si vybíravý Mayall udělal konkrétní představu o jeho komplexním kytarovém talentu. Nicméně v řadách Bluesbreakers dlouho nepobyl. Vadilo mu neustálé srovnávání jeho muzikantského přínosu s Claptonovým, ale také mě ambici založit vlastní skupinu, ve... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Green, 1970 Green, Peter - The End of the Game
hodnocení/rating Green, Peter - The End of the Game
0/1
recenze/hodnocení
Green, 1979 Green, Peter - In the Skies
hodnocení/rating Green, Peter - In the Skies
0/0
recenze/hodnocení
Green, 1980 Green, Peter - Little Dreamer
hodnocení/rating Green, Peter - Little Dreamer
0/0
recenze/hodnocení
Green, 1981 Green, Peter - Whatcha Gonna Do?
hodnocení/rating Green, Peter - Whatcha Gonna Do?
1/1
recenze/hodnocení
Green, 1982 Green, Peter - White Sky
hodnocení/rating Green, Peter - White Sky
0/0
recenze/hodnocení
Green, 1983 Green, Peter - Kolors
hodnocení/rating Green, Peter - Kolors
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000