Golden Earring

Známá Nizozemská hardrocková skupina se hřála na výsluní slávy v první polovině 70. let. Jako Golden Earrings ji založili v Haagu ještě coby školáci už v roce 1961 kytarista a zpěvák George Kooymans a baskytarista a zpěvák Rinus Gerritsen. Od poloviny 60. let šlo o nejznámější Nizozemskou popovou skupinu.

Po několika personálních změnách nastupuje v r. 1968 Barry Hay (zpěv, kytara, flétna a saxofon) a za další dva roky Cesar Zuiderwijk (bicí a perkuse). Nejslavnější sestava a pozměněný název na Golden Earring jsou na světě a jejich hardrockové zaměření také. Následovalo několik úspěšných alb doma i v Anglii, kde předskakovali The Who, a turné po USA s Dobbie Brothers a Santanou. V r. 1974 se s písní Radar Of Love z... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Golden 1965 Golden Earring - Just Earrings
hodnocení/rating Golden Earring - Just Earrings
0/1
recenze/hodnocení
Golden 1967 Golden Earring - Winter Harvest
hodnocení/rating Golden Earring - Winter Harvest
0/0
recenze/hodnocení
Golden 1968 Golden Earring - Miracle Mirror
hodnocení/rating Golden Earring - Miracle Mirror
0/0
recenze/hodnocení
Golden 1969 Golden Earring - On The Double
hodnocení/rating Golden Earring - On The Double
0/1
recenze/hodnocení
Golden 1969 Golden Earring - Eight Miles High
hodnocení/rating Golden Earring - Eight Miles High
1/2
recenze/hodnocení
Golden 1970 Golden Earring - Golden Earring
hodnocení/rating Golden Earring - Golden Earring
2/3
recenze/hodnocení
Golden 1971 Golden Earring - Seven Tears
hodnocení/rating Golden Earring - Seven Tears
1/1
recenze/hodnocení
Golden 1972 Golden Earring - Together
hodnocení/rating Golden Earring - Together
1/1
recenze/hodnocení
Golden 1973 Golden Earring - Moontan
hodnocení/rating Golden Earring - Moontan
1/1
recenze/hodnocení
Golden 1975 Golden Earring - Switch
hodnocení/rating Golden Earring - Switch
0/0
recenze/hodnocení
Golden 1976 Golden Earring - To The Hilt
hodnocení/rating Golden Earring - To The Hilt
0/0
recenze/hodnocení
Golden 1976 Golden Earring - Contraband
hodnocení/rating Golden Earring - Contraband
0/0
recenze/hodnocení
Golden 1977 Golden Earring - Live
hodnocení/rating Golden Earring - Live
1/1
recenze/hodnocení
Golden 1978 Golden Earring - Grab It For A Second
hodnocení/rating Golden Earring - Grab It For A Second
0/0
recenze/hodnocení
Golden 1979 Golden Earring - No Promises... No Debts
hodnocení/rating Golden Earring - No Promises... No Debts
0/0
recenze/hodnocení
Golden 1980 Golden Earring - Prisoner Of The Night
hodnocení/rating Golden Earring - Prisoner Of The Night
0/0
recenze/hodnocení
Golden 1981 Golden Earring - 2nd Live
hodnocení/rating Golden Earring - 2nd Live
0/0
recenze/hodnocení
Golden 1982 Golden Earring - Cut
hodnocení/rating Golden Earring - Cut
0/0
recenze/hodnocení
Golden 1984 Golden Earring - N.E.W.S.
hodnocení/rating Golden Earring - N.E.W.S.
0/0
recenze/hodnocení
Golden 1986 Golden Earring - The Hole
hodnocení/rating Golden Earring - The Hole
0/1
recenze/hodnocení
Golden 1989 Golden Earring - Keeper Of The Flame
hodnocení/rating Golden Earring - Keeper Of The Flame
0/0
recenze/hodnocení
Golden 1991 Golden Earring - Bloody Boccaners
hodnocení/rating Golden Earring - Bloody Boccaners
0/0
recenze/hodnocení
Golden 1994 Golden Earring - Face It
hodnocení/rating Golden Earring - Face It
0/0
recenze/hodnocení
Golden 1995 Golden Earring - Love Sweat
hodnocení/rating Golden Earring - Love Sweat
0/0
recenze/hodnocení
Golden 1997 Golden Earring - Naked II
hodnocení/rating Golden Earring - Naked II
0/0
recenze/hodnocení
Golden 1999 Golden Earring - Paradise In Distress
hodnocení/rating Golden Earring - Paradise In Distress
0/0
recenze/hodnocení
Golden 2003 Golden Earring - Milkbook U.S.A.
hodnocení/rating Golden Earring - Milkbook U.S.A.
0/0
recenze/hodnocení
Golden 2012 Golden Earring - Tits 'n ass
hodnocení/rating Golden Earring - Tits 'n ass
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000